Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την απώλεια του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

0

Χθες η Αριστερά, η Δημοκρατία, ο πολιτισμός μας, η πατρίδα μας, όλοι εμείς, χάσαμε ένα σύμβολο.

Χάσαμε τον Μανώλη Γλέζο.

Χάσαμε τον Άνθρωπο σύμβολο της αέναης μάχης της Ανθρωπότητας κατά της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού, κατά του μίσους και του ρατσισμού, της μάχης κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος για τη μαχητικότητά του, την επιμονή του, την αδιαλλαξία του και την αποφασιστικότητά του στον αγώνα ενάντια στο φίδι αυτό, το ναζισμό και το φασισμό, που απειλεί και πάλι την Ανθρωπότητα.

Δεν χάσαμε απλά έναν συναγωνιστή, έναν σύντροφο, έναν μαχητή της Δημοκρατίας , της Ειρήνης και της Ανθρωπιάς.

Χάσαμε τη σάλπιγγα της ψυχικής ανάτασης της Ανθρωπότητας και του ξεσηκωμού της σκλαβωμένης Ευρώπης κατά του τέρατος του ναζισμού.

Μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν τη σβάστικα με τον αγκυλωτό σταυρό από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού προς όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

Τυχεροί όσοι πορεύτηκαν μαζί του στους αγώνες του για αυτά τα Πανανθρώπινα ιδανικά και όσοι κοντά του διδάχτηκαν από τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα του χαρακτήρα του.

Θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα και δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα του για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης, για έναν κόσμο Ειρηνικό.

Ας είναι ζεστή η αγκαλιά και ελαφρύ το χώμα της πατρίδας που θα τον σκεπάσει,  όπως ταιριάζει και αξίζει σε τέτοια τέκνα της.

Από τη Γραμματεία της Νομαρχιακής

Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ