Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση «Super Market, Mini Market και Περίπτερο».

0

Στην Έκθεση «Super Market, Mini Market και Περίπτερο», η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo της Αττικής, από τις 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017, έδωσε δυναμικό παρόν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάδειξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών ποιοτικών, πελοποννησιακών προϊόντων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν προϊόντα και υπηρεσίες από τις μεγαλύτερες προμηθευτικές εταιρείες αλλά και από παραγωγούς της εγχώριας αγοράς όπως: Τρόφιμα, Γαλακτοκομικά, Προϊόντα Ευρείας Κατανάλωσης (FMCGs), Παραδοσιακά, Ζαχαρώδη, Ποτά – Αναψυκτικά, Καπνικά, Συστήματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίες, Ψιλικά, Είδη προσωπικής φροντίδας, Εξοπλισμοί καταστημάτων, Είδη Δώρων, κ.α.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν είκοσι επιχειρήσεις από το σύνολο της Πελοποννήσου, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν να συναντήσουν επαγγελματίες και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες και συνεργασίες.

Μέσα από τη συμμετοχή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέδειξε τα ποιοτικά Πελοποννησιακά Προϊόντα και την Πελοποννησιακή Γαστρονομία προτάσσοντας τα σε βασικούς παράγοντες, οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της Πελοποννησιακής Οικονομίας.

Η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε σε δηλώσεις της, στη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις παραγωγικές τάξεις επισημαίνοντας ότι: «Πάγια πολιτική αντίληψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη είναι ότι μέσα στην κρίση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόνο με δυναμικές δράσεις εξωστρέφειας.  Συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση που γίνεται στη Αθήνα, δίνοντας την δυνατότητα σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρηματιών και άποψη μας είναι ότι μόνο αν ενώσουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας θα μπορέσουμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε».

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή και ειδικά στη στήριξη των επιχειρηματιών της Π.Ε. Κορινθίας έκανε αναφορά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο οποίος επισκέφτηκε την έκθεση και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι επιμελητηρίων της Αττικής καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συνομιλώντας με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην καθοριστική συνεισφορά των Αιρετών Περιφερειών για την ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ