Ενεργή η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην εκδήλωση για τις Γαλάζιες σημαίες.

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ενεργή η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην εκδήλωση για τις Γαλάζιες σημαίες. Τέσσερις γαλάζιες σημαίες κυματίζουν στο Νομό Βόρειας Κυνουρίας

Το ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Παράλιο Άστρος, με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων του τουριστικού κλάδου και πλήθος κόσμου, φιλοξένησε την εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικού Χειριστή του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, για την αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών για το 2018.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, αφού καλοσώρισε τους επισήμους και τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στις εντατικές εργασίες που έγιναν τα προηγούμενα τρία χρόνια ώστε οι ακτές της Βόρειας Κυνουρίας να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να πιστοποιηθούν. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόγραμμα τουριστικών επενδύσεων του Δήμου που γίνεται σε συνεργασία με τον νεοσύστατο Σύλλογο Επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με τα τουριστικά καταλύματα.

Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της πολιτείας και των κλαδικών φορέων τουρισμού, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους υπογράμμισαν ότι ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας είναι συνυφασμένος με τη διεθνή εικόνα που εκπέμπει ο κάθε προορισμός αλλά και με την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Σαμπράκος τόνισε ότι η Αρκαδία ενώ προσφέρει ελκυστικά τουριστικά πακέτα έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αρκεί να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των φορέων και της πολιτείας και δη με τον ΕΟΤ. «Η Αρκαδία είναι τελευταία σε αφίξεις και διαμονή επισκεπτών στην Πελοπόννησο και ειδικά σε αλλοδαπούς τουρίστες» τονίζει στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμπράκος. Υποστήριξε δε πως η Βόρεια και η Νότια Κυνουρία έχουν καταπληκτικές ακτές και καθαρές θάλασσες, δίχως τις οποίες δεν θα είχαμε τουρισμό και κυρίως ποιότητα ζωής .

H τελετή κορυφώθηκε με τη Γαλάζια Σημαία των τεσσάρων ακτών της Βόρειας Κυνουρίας  που μετέφερε δια θαλάσσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλιέων της περιοχής με παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος.

Η βραδιά έκλεισε με την έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στον ιστό του βράχου, στο πλάι της Ελληνικής μας σημαίας.

Οι Γαλάζιες Σημαίες του Ν. Βόρειας Κυνουρίας κυματίζουν στις ακτές:

  • Άγιος Ανδρέας – Μύλος
  • Ατσίγγανος
  • Καλλιστώ
  • Ξηροπήγαδο

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική».

Συνολικά πρόκειται για 519 Ελληνικές ακτές, δεκαπέντε 15 μαρίνες και ένα 1 σκάφος αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας.

Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Επίσης φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ