Εορτασμός επετείου της “Ιστορικής Μάχης των Δολιανών”- Όλες οι δηλώσεις (videos & photos)

0

Τιμήθηκε σήμερα με μία λιτή και σεμνή τελετή & λαμπρότητα, η 201η  επέτειος της ιστορικής Μάχης των Δολιανών που έλαβε χώρα την 18η Μαΐου 1821.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν Αγ.Γεωργίου Δολιανών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον  κ.Κορδολαίμη Αντρέα ,Αντιστράτηγο Α.Ε Επίτιμο Κλαδάρχη  Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ ,η κατάθεση στεφάνων, η απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών και τέλος η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ κ. Κ.Βλάσης, του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γ.Παπαηλιού, ο περιφερειάρχης κ.Π.Νίκας ,ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας κ..Μ.Σκαντζός ,ο Δήμαρχος Β.Κυνουρίας κ.Γ.Καμπύλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Γ.Κλεώπας, Κ.Καμπύλης, Π.Καμπουρολιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι ,κ.Α.Μπάρλα , κ.Ξ.Κορδονούρη, κ.Γ.Γαρδικιώτης και από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, οι  κ.κ. Δ.Γκαύρος, Π. Κολοστούμπης, Β.Πετράκης. Ακόμα παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των τ/κ, Δολιανών  κ. Δ.Μεγκλής, Άστρους κ. Κ.Μπάρλας, Βερβένων κ. Ν.Καρκούλης, Σίταινας κ.Π.Αλοίμονος και ο πρόεδρος Βαλτετσίου. Επίσης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Π.Τατούλης και οι πολιτευτές της Ν.Δ ,κ.κ. Ι. Κατσίρης και Ν.Γιαννακόπουλος , εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων των Δολιανών και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και στρατού .

Στο τέλος  ,μέλη από τον σύλλογο “Ελληνομνήμονες” από την Καλαμάτα, έριξαν βολές στον αέρα για να αποδώσουν φόρο τιμής στον ήρωα των Δολιανών  Νικηταρά. Καθώς στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσίασαν μια συλλογή με όπλα της επανάστασης όπως θα δείτε παρακάτω στο σχετικό video.

Ακολούθησε μπουφές με γλυκίσματα ,που πρόσφεραν τα μέλη του Συλλόγου Δολιανών ,στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Δελτίο Τύπου

«Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών της 18ης Μαΐου 1821»

 Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Κυριακή 22 Μαΐου η 201η Επέτειος της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόρειας Κυνουρίας της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δολιανών. Ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ψάλει η επιμνημόσυνη δέηση και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Αντιστράτηγο ε.α. Επίτιμο Κλαδάρχη Τάξης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρέα Κορδολαίμη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, η απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών και τέλος η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα μέλη του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες” από την Καλαμάτα που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Στο τέλος των εκδηλώσεων έριξαν βολές στον αέρα για να αποδώσουν φόρο τιμής στον ήρωα των Δολιανών Νικηταρά και παρουσίασαν τη συλλογή τους με όπλα και κειμήλια της Επανάστασης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο Δολιανών «Το Ταμπούρι του Νικηταρά».

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους εργάστηκαν ώστε να προετοιμαστεί το χωριό για την εορταστική εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ