Επετειακή η έκδοση ημερολογίου του Συλλόγου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

0
Η Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού αποκαλύπτει τα μυστικά της
Επετειακή η έκδοση του ημερολογίου από το Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, με αφορμή τα 200 χρόνια από τη σύγκλιση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823). Αλλά και κατεξοχήν συμβολική, με στόχο την προβολή, όχι μόνο του Μουσείου, αλλά μέσω αυτού, και του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία των Ρωμαϊκών χρόνων, που δυστυχώς παραμένει ακόμα αναξιοποίητος.
Τα κτηριακά κατάλοιπα μαρτυρούν την αίγλη της Έπαυλης και τη σπουδαιότητα της ευρύτερης περιοχής. Τα κινητά ευρήματα, γλυπτά και ψηφιδωτά, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας, είναι διασκορπισμένα στα Αρχαιολογικά Μουσεία Άστρους, Αθηνών και Τρίπολης, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα ‘κοσμούν’ τις αποθήκες τους.
Το Ημερολόγιο του 2023 είναι ουσιαστικά ένας σύντομος οδηγός για την Έπαυλη και τα ευρήματά της και συνιστά μοναδική έκδοση.
Ο αναγνώστης θα θαυμάσει όχι μόνο τα ευρήματα, αλλά και θα κατανοήσει το έργο και τη βούληση του Ηρώδη Αττικού να κατασκευάσει μια Έπαυλη που παρείχε όλες τις προϋποθέσεις για μια ιδιωτική εγκατάσταση αναψυχής, διαλογισμού και τερπνής διαβίωσης. Ο Ηρώδης Αττικός δημιούργησε μια πλούσια σύνθεση αιγυπτιακών, ελληνικών, ρωμαϊκών και εβραϊκών ιδεών και παραδόσεων.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και το 2023 να φέρει σε όλους υγεία, χαρά κι επιτυχίες! Πιστεύουμε πως το 2023 θα είναι η χρονιά που θα γίνουν τα καθοριστικά βήματα για την ανάδειξη των ιστορικών τοποσήμων του Δήμου μας: της Σχολής Καρυτσιώτη, του χώρου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη, Κώστας Παπαγιαννόπουλος,
Γιάννης Καμπύλης, Τρισεύγενη Κολοβού, Πέτρη Δικαίου
Το ημερολόγιο μπορείτε να το προμηθευτείτε στο Άστρος από τα Μέλη του Συλλόγου: Κ. Παπαγιαννόπουλο, Γ. Καμπύλη, Τρισ. Κολοβού, Πέτρη Δικαίου και στην Αθήνα από τη Σμ. Αρβανίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ