Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΕΕ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο υποστήριξης και ενίσχυσης των μελών του,  μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, εισάγει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που σκοπό έχει να συμβάλει στην διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο λόγος για την Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης που φιλοδοξεί να συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Το Πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας που εκπροσωπείται από τα Επιμελητήρια και την ΚΕΕΕ ανέφερεαν, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους της «Αυτοδιαχείρισης» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και μέλη του ΔΣ  σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Το εν λόγω αίτημα αφορά την ύπαρξη ενός ενιαίου αμοιβολογίου και μίας είσπραξης, προκειμένου να γνωρίζει ο επιχειρηματίας ότι έχει να πληρώσει ένα ενιαίο τέλος ετησίως για την χρήση μουσικής και μπορεί να αναπαραγάγει το σύνολο του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, καθώς και ο εξορθολογισμός του σχετικού αμοιβολογίου, που αυτή τη στιγμή είναι εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου της συνάντησης στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου στους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία για να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018 παρέχεται με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή. Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίζεται η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

ΙΕΛΚΑ: ΚΑΤΑ 80% ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ
Μείωση της τάξης του 80,3% στη χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρού βάρους σε σχέση με το 2017 καταγράφουν τα στοιχεία για το 2018, σύμφωνα με κυλιόμενη μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Όπως επισημαίνει το ΙΕΛΚΑ, τα αριθμητικά στοιχεία που συλλέχθηκαν αφορούν τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ για το σύνολο του 2018, ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις σχετικά με την κατάσταση στα υπόλοιπα σημεία πώλησης.

ΕΡΕΥΝΑ ΟΕΕ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Μόλις το 17% των επιχειρήσεων, δηλαδή λιγότεροι από δύο στους δέκα, σκοπεύουν να ζητήσουν ρύθμιση των δανείων τους από τα πιστωτικά ιδρύματα. Εξ αυτών, το 12% επιθυμεί λύση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ το 55% σε συνεργασία με τις τράπεζες. Παράλληλα απροθυμία δείχνουν οι επιχειρηματίες να ζητήσουν νέα δάνεια εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων στην αγορά. Αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Τέλος από την έρευνα προκύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτου της πορείας των εσόδων τους την τελευταία 5ετία, δηλώνουν αισιόδοξοι για τα έσοδα της εταιρείας τους στο προσεχές μέλλον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ