Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, διοργανώνουν ενημερωτική μερίδα με θέμα: “GDPR: Τι μας έμαθαν οι δέκα πρώτοι μήνες εφαρμογής”, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την υποστήριξη του

Υπουργείου Εξωτερικών,  διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

 «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Αγορά»

την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) στην Τρίπολη.  

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερίδα και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΤΕΑΤΕΠ: ΠΡΩΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 250.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, στην επιλογή «Εισφορές μη μισθωτών ΕΤΕΑΕΠ», τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών 250.000 μη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4578/18).Τα ειδοποιητήρια αφορούν τις εισφορές μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019, καθώς και τις δύο πρώτες δόσεις από τις 36 του διαστήματος 1/1/2017 έως και 31/12/2018.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 η προθεσμία για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Ηλεκτρονικά θα γίνονται από τα τελωνεία οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αναλογεί στα φορολογημένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους απαλλαγής αλιείς, κατόχους τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, βοηθητικών σκαφών θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας κ.λπ. Με την νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα γίνονται και οι επιστροφές του ΕΦΚ των καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στους κινητήρες σταθερής θέσης, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα κ.λπ. Αυτά προβλέπονται σε δύο αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ e-ΥΜΣ
Διαθέσιμη και για τη σύσταση Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) είναι η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία δίνει τη δυνατότητα σύστασης εταιρείας ακόμη και σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Εντός του επόμενου μήνα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.). Έτσι, θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της e-ΥΜΣ, που άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς θα είναι, πλέον, εφικτή η εξ αποστάσεως σύσταση με πρότυπο καταστατικό για όλες οι νομικές μορφές εταιρειών.

ΕΣΕΕ: ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ενόψει των εξελίξεων και των αντιρρήσεων μέρους των θεσμών για την υπαγωγή των δανείων των επιχειρηματιών στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, με κοινοποίηση στο γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ζητώντας την συνδρομή τους για την τελική νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των επιχειρηματιών, ως κορυφαίου μέτρου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την πορεία προς την ανάπτυξη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ