Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

       ΑΑΔΕ: ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκηρύσσει η ΑΑΔΕ για την ανάπτυξη συστήματος αυτοματοποιημένης παρακολούθησης και είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΑΑΔΕ το έργο φέρει τίτλο «Αυτοματοποίηση και κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών». Ειδικότερα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος οι φορολογικές αρχές θα έχουν άμεση εικόνα για το πότε μία οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη αλλά και για την πορεία των ρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας.

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς, διαφορετικά από την 1η του νέου έτους θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία 3ηςκατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος όπως είναι η νέα ονομασία) θα πρέπει να καταβάλλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου. Τέλος, στο Taxisnet έχουν ήδη αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Ένα ακόμη πιο αυστηρό καθεστώς παραμονής στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για την τμηματική εξόφληση των παλαιών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις θα τεθεί σε ισχύ από την 1η-1-2018. Συνέπεια αυτού θα είναι χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας όλων των ευεργετημάτων της. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 4346/2015, όσοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής, εφόσον δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα οποιαδήποτε νέα οφειλή τους προς το Δημόσιο η οποία θα βεβαιωθεί στο όνομά τους από την 1η-1-2018 και μετά.

 

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 0,5% Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών μειώθηκε 0,3%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Οκτώβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS ΣΕ 58 ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Προθεσμία τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες, παρέχεται σε 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται μεταξύ άλλων για όσους ασχολούνται με ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, ξυλουργικές εργασίες, χρωματισμούς και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, υπηρεσίες μετακόμισης, καθαρισμό κτιρίων, επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων αλλά και μεσιτικά γραφεία ακινήτων ακόμη και γραφεία κηδειών.

 

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ