Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ”

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με γνώμονα την άμεση ενημέρωση των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) με θέμα: «Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19».

Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η κα. Μαρία Ξενοδημητροπούλου, Προϊστάμενη του τμήματος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αρκαδίας-Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου. Στην εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης, θα αναλυθούν τα νέα λειτουργικά πρότυπα και θα επιλυθούν οι απορίες των συμμετεχόντων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 30 άτομα) βάσει της ημερομηνίας της συμμετοχής και θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας και κανόνες υγιεινής για συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά νέα)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «COVID» ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Covid για τους εκμισθωτές ακινήτων έως την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020 (έληγε στις 22 Ιουνίου), όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ). Αντίστοιχα, η προθεσμία για τους μισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 (έληγε 26 Ιουνίου). Επίσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ με την οποία παρατείνονται μέχρι και την 31.10.2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, που λήγουν ή έληξαν από 01.06.2020 έως και 30.06.2020 των φυσικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται. Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται μέχρι και την 31.10.2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά την 01.06.2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων.

 

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΧΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ …»
Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, νέος κύκλος (Θ’) Συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων για τη Δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19» του ΕΠΑνΕΚ.  Η δράση αφορά ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, με τη μορφή κάλυψης των τόκων των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεών τους για περίοδο 3 μηνών. Ύψος ενίσχυσης ανά επιχείρηση έως 800.000 ευρώ (δεν συνυπολογίζονται άλλες ενισχύσεις όπως ΤΕΠΙΧ , COSME, Αναπτυξιακός νόμος). Καλύπτονται οι τόκοι για: ανοικτά επιχειρηματικά δάνεια τακτής λήξης, ανοικτούς αλληλόχρεους λογαριασμούς, ομολογιακά δάνεια. Η πρόσκληση παραμένει «ανοικτή» για την υποβολή αιτήσεων έως την 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 17.00.

e-ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΪΟΥ
Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου, όπως προβλέπεται από το νόμο 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/30.5.2020). Βασικός όρος της έκπτωσης, η οποία είναι προαιρετική για κάθε επαγγελματία, είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Μαΐου. Επισημαίνεται ότι, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επωφεληθεί της ανωτέρω έκπτωσης, θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου τετραμήνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου-Απριλίου 2020.

 

ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ
Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνει κατά δύο μήνες η προθεσμία για την υποβολής της δήλωσης των ξεχασμένων τετραγωνικών. Η προθεσμία η οποία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους Δήμους προκειμένου να γλιτώσουν από αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.
ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19
Τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον Covid-19, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15- 90 ημέρες ως εξής: -15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου. Την ΚΥΑ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ
Στην αποστολή e-mail σε όλους τους φορολογουμένους οι οποίοι έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στην Εφορία, αλλά αυτές εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο σύστημα, προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.  Ο λόγος είναι, αφενός η ύπαρξη δυσλειτουργιών που προέκυψαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά την πανδημία αλλά και, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, επειδή εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα όσων πρέπει να τύχουν των ευεργετημάτων σε περίπτωση, που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λόγω κορονοϊού.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρατείνεται ως τις 29 Ιουλίου 2020 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας» η παράταση «κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους». Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ