Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογικού έτους 2020. Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο ΤAXISnet. Το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα σήμερα εξέδωσε και την απόφαση με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν ο φο

ρολογούμενοι.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά σχετικά με τη Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3).

ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΔΙΚΤΥΩΣΕΙΣ»
Από 31 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αιτήσεις για την δράση «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας – Συνεργατικοί Σχηματισμοί – Δικτυώσεις». Η δράση στοχεύει στη δημιουργία μόνιμων / σταθερών διεπιχειρησιακών συνεργασιών και στη δημιουργία της κρίσιμης μάζας που απαιτείται για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τον καλύτερο συντονισμό της προμηθευτικής αλυσίδας, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων logistics, την αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας, τη διεκδίκηση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Επιδοτούνται επενδυτικά σχέδια συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το συνολικό ύψος των οποίων ανά συνεργατική πρόταση θα κυμαίνεται από 400.000 ευρώ  έως 3.000.000 ευρώ κλιμακούμενο ανάλογα με τον αριθμό επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο προτεινόμενο σύμφωνο συνεργασίας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 27 ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ
Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές. Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Το Συμβούλιο συνιστά τη χαλάρωση ορισμένων εκ των περιορισμών και κυρίως γι’ αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Στις ανέπαφες συναλλαγές με τη χρήση χρεωστικών καρτών ακόμη και για ποσά μικρής αξίας που κυμαίνονται μέχρι και δύο ευρώ, όπως σε περίπτερα, διόδια, φούρνους στρέφονται ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες καταναλωτές, λόγω των συνθηκών όπως έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία. Ταυτόχρονα, η διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού τραπεζικών ή φορολογικών τους υποχρεώσεων, που ήταν απαραίτητη η επίσκεψη σε εφορίες ή τράπεζες, γίνεται πλέον από απόσταση με ψηφιακό τρόπο. Το 37% του συνολικού αριθμού συναλλαγών που έγιναν στα POS το 2020 αφορούσε συναλλαγές έως 10 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το δίκτυο τερματικών αποδοχής καρτών (POS) της Cardlink.

myAADE Live: ΑΦΜ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΑΦΜ ψηφιακά, σε λίγα λεπτά, μέσω τηλεδιάσκεψης, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι πολίτες, μέσω της υπηρεσίας myAADE Live, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα απλά βήματα.
Δείτε αναλυτικά τα βήματα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Με την Εγκύκλιο Ε.2104/2021 κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις του ν. 4797/2021 οι οποίες αφορούν πλήθος ρυθμίσεων για τις δηλώσεις εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 και μεταξύ άλλων δίνονται διευκρινήσεις για την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, ανερχόμενων σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία -συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 30/07 Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4399/2016
Ξεκίνησε και μέχρι 30 Ιουλίου 2021 ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νέες προκηρύξεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ζητά σε επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα αιτήματα των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην ενίσχυση της περιφερειακής επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Αναλυτικά η επιστολή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ