Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου και νέων καλλιτεχνών: Στυλιανό Λεγάκη, Θοδωρή Φέρη και η δική μας Τριπολίτισσα Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, και την 7μελή ορχήστρα τους, θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά), το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.

Τιμή Πρόσκλησης: 30€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού, ελεύθερη κατανάλωση εμφιαλωμένου κρασιού ΠΟΠ Μαντινείας, αναψυκτικών και μία φιάλη ποτού ανά τραπέζι).

Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες και στο κατάστημα «Music Center», Γεωρ. Α3, στην Τρίπολη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 13 Απριλίου 2018.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣτΕ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, εκτός από μία παράγραφο που αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Συγκεκριμένα, στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, κ.λπ. για τη χορήγηση άδειας σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού (ιδιώτες μη φαρμακοποιοί), καθώς και σε συνεταιρισμούς μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

ΑΑΔΕ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΟ 2018

Δεκάδες χιλιάδες ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών φόρων και εντατικοποίηση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τους στόχους της για το 2018.  Προβλέπεται, επίσης, απλοποίηση της νομοθεσίας για κατασχέσεις, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών, από τραπεζικές θυρίδες. Ενδεικτικό των στόχων που θέτει η ΑΑΔΕ είναι ότι προσδοκόνται εισπράξεις 36,259 δισ. ευρώ από τα ελεγκτικά κέντρα και τις ΔΟΥ, ενώ σε άλλα 10,950 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι εισπράξεις ΦΠΑ από τη ΦΑΕ και τις ΔΟΥ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 58 ΚΛΑΔΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ POS ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα έως τις 11 Μαρτίου, 58 ακόμη κατηγορίες επιχειρήσεων πρέπει να αποδέχονται πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών (POS). Σε αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθες δραστηριότητες (συνοπτικά): «Ξυλουργικές εργασίες, κατασκευή στεγών, λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, φυτώρια, παλαιοπωλεία, υπηρεσίες μετακόμισης, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές, καθώς και αεροπορικές μεταφορές επιβατών, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), μεσιτικά γραφεία ακινήτων, φωτογραφικές δραστηριότητες, δραστηριότητες έρευνας, καθαρισμοί κτιρίων, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, επισκευή ηλεκτρονικών ειδών, ρολογιών, επίπλων και κοσμημάτων, αλλά και γραφεία κηδειών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ