Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
17 Μαΐου ξεκινά ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων.
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για την Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018)”.
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην ιστοσελίδα του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» www.lisitripolis.gr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COLABOURATIVE LAB

Ψάχνετε Έναν Εναλλακτικό Τρόπο Απασχόλησης;

Ασχοληθείτε Με Την Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy)

Μάθετε Για Τις Νέες Μορφές Απασχόλησης

Είστε ειδικός στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και θέλετε να προσελκύσετε ανθρώπους με ταλέντο ή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις νέες μορφές απασχόλησης;

Το πρόγραμμα co-LABOURative LAB σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την οικονομία διαμοιρασμού και τις σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται:Σε ανέργους, Σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οδηγό για τις οφειλές προς την εφορία και γενικά το δημόσιο, τις οποίες οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για 5 ερωτήσεις – απαντήσεις με τις οποίες παρέχονται διευκρινίσεις, όχι μόνο για τις κατηγορίες των οφειλών που εξοφλούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή των ΕΛΤΑ, αλλά και για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, καθώς και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η καταβολή προμήθειας.

ΟΟΣΑ: ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τη δραματική αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων μισθωτών για το 2017 καταγράφει έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Οι οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα και δύο παιδιά βρίσκονται στη δεύτερη θέση των πλέον επιβαρυμένων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει άνοδο του συνολικού φορολογικού βάρους στους μισθούς ως αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017.

ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Αύξηση των καταθέσεων κατά περίπου 1 δισ. ευρώ παρατηρήθηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκε στα 126 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου από 124,9 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα μήνα. Σε ετήσια βάση οι καταθέσεις κατέγραψαν τον Μάρτιο αύξηση κατά 6,3%. Αντίθετα, συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η μείωση των χορηγήσεων κατά 1% με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος του ιδιωτικού τομέα στις τράπεζες να περιοριστεί στα 180,3 δισ. ευρώ από 182,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ