Ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την Πρωτοχρονιά & Άλλα νέα…

0
Ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την Πρωτοχρονιά

Posted: 31 Dec 2020 09:53 AM PST

Η ενότητα και η συνεργασία είναι οι αναγκαίες συνθήκες προκειμένου ως χώρα -και ως άνθρωποι- να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά μας, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο μήνυμά του για τον Νέο Χρόνο:

“Εύχομαι σε όλους το 2021 να είναι ένα έτος ειρηνικό, δημιουργικό, ένα έτος που θα σημάνει την απαρχή της επανόδου της χώρας μας -και όλων εμάς των πολιτών της- σε ομαλότερες συνθήκες από αυτές που υποχρεωθήκαμε να βιώσουμε το 2020. Είθε ο ισχυρός συμβολισμός της εθνικής παλιγγενεσίας, τον οποίον εμπεριέχει ο νέος χρόνος -που ανατέλλει σε λίγες ώρες-, να εμπνεύσει όλους μας για να εντείνουμε την προσπάθειά μας για ενότητα και συνεργασία, με τις οποίες ως Ελληνες έχουμε επιτύχει θαύματα. Καλή νέα χρονιά σε όλους, με υγεία και ειρήνη”.

Πρωτοχρονιά στην Τρίπολη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 31 Dec 2020 09:53 AM PST

Στην Τρίπολη θα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί αύριο, Πρωτοχρονιά, όπου στις 10.30 θα παραστεί στην δοξολογία που θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου για το Νέο Ετος.

Στη συνέχεια, στην έδρα της Περιφέρειας, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος θα ευλογήσει την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, παρουσία του περιφερειάρχη και ελάχιστων παρισταμένων, λόγω των υγειονομικών διατάξεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Posted: 31 Dec 2020 09:51 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 932.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 31 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 932 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονωιού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 138.850, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.422 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.299 (29,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

438 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 294 (67,1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 890 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 50 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.838 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.868 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 21, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.076.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 3, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 4, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

Υγειονομικό υλικό προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας

Posted: 31 Dec 2020 06:48 AM PST

Κιτ με υγειονομικά υλικά παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Η προμήθεια από την Περιφέρεια των εν λόγω υλικών και η επίδοσή τους στον Ι.Σ. Αρκαδίας έγινε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των μελών του Συλλόγου, για την αποτελεσματική άσκηση του λειτουργήματός τους και την προστασία τους από την διάδοση του κορονοϊού.

Υπογραφές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για έργα και μελέτες 1,6 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 31 Dec 2020 06:46 AM PST

Συμβάσεις έργων και μελετών για την Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.640.024,40 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα 31 Δεκεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης, ο οποίος -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη- είχε επίσης συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας, υπέγραψε για τα πιο κάτω έργα και μελέτες:

  1. Συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Ελαφονήσου (προϋπολογισμός 200.000 ευρώ)
  2. Συντήρηση εθνικής οδού 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία (προϋπολογισμός 400.000 ευρώ)
  3. Συντήρηση της επαρχιακής οδού 5 Σπάρτη – Χρύσαφα – Αγριάνοι (προϋπολογισμός 200.000 ευρώ)
  4. Αποκατάσταση βλαβών καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων και αρδευτικού δικτύου Τιρνάσσου (προϋπολογισμός 74.400 ευρώ)
  5. Αποκατάσταση τεχνικών έργων και συρματοκιβωτίων Ρασίνας (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ)
  6. Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικὠν φαινομένων για το έργο βελτίωσης, κατά τμήματα, της οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας (προϋπολογισμός 185.000 ευρώ)
  7. Ωρίµανση του έργου αναβάθµισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ελαφονήσου (προϋπολογισμός 179.087 ευρώ), προγραμμµατική σύμβαση της Περιφέρειας µε την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τον Δήμο Ελαφονήσου
  8. Μελέτη βελτίωσης της ε.ο. 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, στο τμήμα γέφυρα Μονεμβασιάς – πύλη κάστρου, (µε προϋπολογισμό 101.537,40 ευρώ), προγραμμµατική σύμβαση της Περιφέρειας µε τον Δήμο Μονεµβάσιας και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.
Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πατρών για τον διαγωνισμό ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού

Posted: 31 Dec 2020 06:42 AM PST

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης υπογράφηκε στην Τρίπολη σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, σήμερα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατάθεση προτάσεων από το εν λόγω ΑΕΙ και η προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας -με τον αρτιότερο τρόπο για το δημόσιο συμφέρον- που αφορά την ανάδειξη αναδόχου για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης, αυτοματοποίησης και συντήρησης του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας -ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ)- με 12ετή διάρκεια.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 31 Dec 2020 06:41 AM PST

Τα κάλαντα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έψαλαν οι υπάλληλοι στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών για τον νέο χρόνο, μεταξύ του περιφερειάρχη και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Κάλαντα στον περιφερειάρχη Π. Νίκα από την “Κιβωτό του Κόσμου”

Posted: 31 Dec 2020 06:40 AM PST

Μια όμορφη έκπληξη επιφύλασσαν στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα παιδάκια που φιλοξενούνται σε δομές του οργανισμού “Κιβωτός του Κόσμου”.

Μαζί με τον εμπνευστή της “Κιβωτού” πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, τα παιδιά έψαλαν μέσω… τηλεδιάσκεψης τα κάλαντα στον περιφερειάρχη Π. Νίκα στον οποίον ευχήθηκαν για την νέα χρονιά που έρχεται.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης συγκινημένος από την πρωτοβουλία επανέλαβε, για μία ακόμα φορά, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην “Κιβωτό του Κόσμου” συνδράμοντάς την στο εξαιρετικό κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Εκτακτη επιχορήγηση προς τα ΚΤΕΛ από την πολιτεία

Posted: 31 Dec 2020 06:39 AM PST

Εκτακτη επιδότηση συνολικού ύψους 19.787.719 ευρώ λαμβάνουν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα σε εφαρμογή κοινής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η επιδότηση δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την πολιτεία των ΚΤΕΛ και των ΚΤΕΛ Α.Ε. που πλήττονται εξ αιτίας των μέτρων κρατικής παρέμβασης για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας της covid-19.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η επιδότηση που θα λάβουν τα υπεραστικά ΚΤΕΛ στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα η εξής:

Αργολίδας 315.370 ευρώ, Αρκαδίας 340.744 ευρώ, Κορινθίας 514.742 ευρώ, Λακωνίας 355.244 ευρώ και Μεσσηνίας 380.619 ευρώ.

Εξ άλλου, σε εφαρμογή της ίδιας απόφασης το αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα λάβει έκτακτη επιδότηση 54.331 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ