Η Πολιτική προστασία του δήμου μας ενημερώνει σχετικά με τις διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών του κορονοϊού

0

Μετά από την χθεσινή γενική ενημέρωση του δημάρχου κ.Γιώργου Καμπύλη για το θέμα,γίναμε αποδέκτες πολλών μηνυμάτων, με απορίες και ερωτήματα που τίθενται, για τις διαδικασίες της ιχνηλάτησης των επαφών, των θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αρχικά, μιλήσαμε με την διευθύντρια του Κ.Υ Άστρους κ.Πηγή Περδικάκη,η οποία μας ξεκαθάρισε, για να μη γίνονται παρανοήσεις,για τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας.

Οι αρμοδιότητες του Κ.Υ Άστρους είναι να αξιολογεί τα περιστατικά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όταν διαπιστωθεί θετικό κρούσμα,ενημερώνεται η Πολιτική προστασία του δήμου μας και αφού έρχεται σε επαφή με τον  ΕΟΔΥ, ακολουθούνται οι διαδικασίες της ιχνηλάτησης.

Στην συνέχεια, μιλήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας του δήμου μας, κ.Δ.Κατσή και του θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1.Ποιες είναι οι διαδικασίες?

2. Πότε ένα χωριό μπαίνει σε καραντίνα?

3. Τί γίνεται με την συνέχεια των απολυμάνσεων των χωριών  και σχετικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άστρους?

Απαντήσεις

1.Ενημερώνουν όλη την αλυσίδα των επαφών που γνωρίζουν οι ίδιοι ,καθώς και όσους  έχουν έρθει οι ίδιοι σε επαφή μαζί τους. Ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ , είναι σε ανοικτή επικοινωνία και μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 1 εβδομάδα αφού πάρουν οδηγίες για να ακολουθήσουν, ανάλογα με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν …

2. Ένα χωριό μπαίνει σε καραντίνα,ΜΌΝΟ αν υπάρχουν 6-7 θετικά κρούσματα στο χωριό αυτό και η  απόφαση παίρνεται ως εξής: 

Η Πολιτική προστασία του δήμου μας, ενημερώνει την Περιφέρεια και αυτή με την σειρά της την κεντρική πολιτική προστασία ,δηλαδή τον κ.Χαρδαλιά. Αν τελικά συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι,μοιράζονται αρμοδιότητες σε δήμο, πυροσβεστική και αστυνομία,για την τροφοδοσία αγαθών ,φαρμάκων κ.λ και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

3. Για την συνέχεια των απολυμάνσεων των χωριών,μας είπε ότι θα συνεχιστούν από αύριο και αν ο καιρός το επιτρέψει, θα ξεκινήσουν και πάλι.Υπάρχει μεγάλη επάρκεια απολυμαντικών υλικών για συνεχείς ψεκασμούς παντού σε όλο τον δήμο.Σήμερα θα επισκεφθεί με κλιμάκιο τα χωριά του δήμου μας ,παρέχοντας μάσκες και ό,τι άλλο χρειάζονται οι κοινότητες αυτές.Για την λαϊκή αγορά ,θα ανασταλεί η λειτουργία της,καθώς ήδη υπάρχει κεντρική απόφαση τέτοια και όταν ο καιρός το επιτρέψει,θα γίνει στο χώρο της γενική απολύμανση.

 Θέλουμε να πιστεύουμε ,ότι καλύψαμε καίρια βασικά ερωτήματά σας και ακολούθως, θα είμαστε μαζί σας σε συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynouriane ws.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Ενημέρωση για το πρώτο κρούσμα του Κορωνοϊού που έχουμε στην περιοχή μας και όλα τα προληπτικά μέτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ