Θεανώ Φωτίου: Πως μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στο ΚΕΑ

0
Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι φέτος διπλάσιο και θα διανεμηθεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, αλλά και πλήρους ταυτοποίησης των δικαιούχων.
Αυτά τόνισε μιλώντας στον Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι ο κοινωνικό μέρισμα δεν θα διανεμηθεί μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑ.
Η μεγάλη καινοτομία που μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε γίνει -ανέφερε η κα Φωτίου- είναι ότι καθημερινά οποιοσδήποτε συμπολίτης μας διαπιστώσει ότι τα εισοδήματά του τους τελευταίους 6 μήνες είναι κάτω από το όριο του ΚΕΑ, μπορεί να αιτηθεί στο ΚΕΑ και να πάρει την απάντηση πόσα χρήματα θα πάρει από το επίδομα.
Υπάρχουν 4 τύποι κοινωνικών υπηρεσιών του ΚΕΑ, είπε η υπουργός, όπως κοινωνικά τιμολόγια νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη μητέρα δικαιούχο του ΚΕΑ, 60.000 παιδιά από φτωχές οικογένειες πήγαν φέτος σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά υπάρχει και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους συμπολίτες, καθώς και σε θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα έχουν άνεργοι αιτούντες του ΚΕΑ, πρόσθεσε η κα Φωτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ