Κορωνοϊός : Θετικά τα συμπεράσματα κατά τη σημερινή ενημέρωση, συνέχεια στην τήρηση των μέτρων προστασίας

0

Κατά την σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη και της διευθύντριας του Κ.Υ. Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη, έγινε η ακόλουθη ενημέρωση:

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο κ. δήμαρχος,ο οποίος  ανακοίνωσε, ότι  η παράταξή του αποφάσισε ως ένδειξη συμπαράστασης,να διαθέσουν το 50% της μισθοδοσίας τους, για αυτό τον μήνα,για την αγορά υλικού εξοπλισμού για το Κ.Υ Άστρους και μέρος των χρημάτων για την στήριξη της νέας δομής ,όπως για τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στην συνέχεια, επανέλαβε την αναγκαιότητα  οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι του δήμου μας,  να μην διστάζουν να επικοινωνούν με την νέα κοινωνική δομή στα τηλέφωνα: 2755361200& 2755361213 και το δημαρχείο, για την μεταφορά τροφίμων ή φαρμάκων.

Ο δήμος  σε συνεργασία με το Κ.Υ Άστρους,θα επισκεφθούν  τους καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή ,για την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κανόνες υγιεινής,καθώς  θα συνεχιστούν και οι απολυμάνσεις στο χώρο.

Στα χωριά όπου υπάρχουν δρόμοι με στενά  σοκάκια, θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις με τη χρήση μικρότερων  αγροτικών  οχημάτων, ως λύση στο πρόβλημα αυτό.

Επισήμανε την προσοχή στα σκουπίδια , τα οποία απαγορεύεται  να πετιούνται έξω από τους κάδους και όταν αποτελούν υγειονομικό υλικό ,μάσκες κ.λ π, να τοποθετούνται σε ξεχωριστή σακούλα καλά δεμένη.

Για την λαϊκή αγορά Άστρους,θα λειτουργήσει με τους νέους κανόνες ασφαλείας  για την δημόσια υγεία.

Ακολούθησε μια γενική ενημέρωση από την κ. Περδικάκη, για τους κανόνες της υγιεινής που πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε. Ενημέρωσε για την υγεία των 2 ηλικιωμένων από τον Στόλο,  που νοσηλεύονται στο Ρίο Πατρών και πηγαίνουν πολύ καλά,καθώς ακόμα,ότι βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα των τέστ  που είχαν υποβληθεί  ο γιατρός του Κ.Υ και ο οδηγός ασθενοφόρου, που ήταν σε  προληπτική καραντίνα.

Επίσης ευχαρίστησαν το τμήμα αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Κ.Υγείας για την σημερινή αιμοδοσία στον Αγ.Παύλο, που ολοκληρώθηκε  με επιτυχία,  συγκεντρώνοντας  αισίως περίπου 40 μονάδες αίματος.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήματα, τα οποία μπορείτε  κι εσείς να παρακολουθήσετε στο σχετικό video που ακολουθεί.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ