Κορωνοϊός: 22 νεκροί, 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά

0

Ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 22 (18 άνδρες και τέσσερις γυναίκες), με μέση ηλικία 75 ετών. Παράλληλα στα  78  έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  821. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι 36 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει άνω των 10.000 τεστ.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Παρακολουθήστε μέσω της aftodioikisi.gr την ενημέρωση των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό:

Σήμερα είχαμε τον 21ο νεκρό από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα από την Ξάνθη, από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σωτήρης Τσιόδρρας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 20 (17 άνδρες και τρεις γυναίκες), με μέση ηλικία 75 ετών. Παράλληλα στα 48 έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  743. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες (60%), ενώ 45 βρίσκονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 68 έτη περισσότεροι άνδρες και στην πλειοψηφία τους να έχουν υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα 32 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Γενικότερα, όπως είπε ο καθηγητής, στην χώρα μας (αλλά και παγκοσμίως) ένα ποσοστό 15% των κρουσμάτων νοσηλεύονται και 5% είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Επίσης, χθες ανακοινώθηκε ο θανάτος μίας 41χρονης γυναίκας από την Καστοριά για την οποία ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είπε στην aftodioikisi.gr, ότι είχε λάβει «οδηγία από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σπίτι της» στον οικισμό Κορέστειο Καστοριάς: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από το νοσοκομείο Καστοριάς, η 41χρονη, καθώς είχε δέκατα και χρόνιο άσθμα, επικοινώνησε μεσοβδόμαδα (σ.σ. πιθανότατα Τρίτη ή Τετάρτη) με γιατρό και μέσω του ΕΟΔΥ πήρε οδηγία να παραμείνει σπίτι της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.
aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ