Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων

0

Για άλλη μια φορά οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας  και άλλων περιοχών επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση. Δρόμοι, γεφύρια και περιφράξεις καταστράφηκαν στη Κώμη στην Αρκαδία με αποτέλεσμα μαντριά να είναι αποκλεισμένα. Η έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε 100% την παραγωγή κηπευτικών, μήλων, αχλαδιών, κερασιών, βύσσινων, καρυδιών, αμπελιών και άλλων καλλιεργειών στην Τεγέα και ευρύτερα. Στη Μάνη, Στον Ταΰγετο, στην Καλαμάτα επλήγησαν κυρίως ελαιοκαλλιέργειες. Σοβαρές συνέπειες επίσης υπάρχουν και στο φυτικό κεφάλαιο.

Δυστυχώς την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων συμπληρώνουν πολύ συχνά τα καιρικά φαινόμενα.

Ευελπιστούμε ότι, αύριο Τετάρτη 19-6-2019 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 4:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η Περιφερειακή Αρχή θα δεχθεί να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα που θα θέσουμε για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Είναι ανάγκη άμεσα να αποκατασταθούν οι υποδομές, να υπάρχει πρόσβαση στα μαντριά των κτηνοτρόφων, να ολοκληρωθεί άμεσα η εκτίμηση των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν και στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο.

Να απαιτήσουμε τώρα άμεση κρατική ενίσχυση των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, να μπουν στα χωράφια και να καλλιεργήσουν.

Τέτοια μέτρα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Βαγγέλης Γούργαρης

Περιφερειακός Σύμβουλος

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/06/18-6-2019.html

 

https://www.youtube.com/watch?v=IkIru_hy67o

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ