Μήνυμα του υπεύθυνου  Αντιδημάρχου Βόρειας Κυνουρίας  για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

0

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί αφορμή υπενθύμισης πως η ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη  όλων μας.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι «φίλοι μας», ό,τι ζώο και να είναι, να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνω πως ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,  εν μέσω πανδημίας, στάθηκε αρωγός στους τετράποδους φίλους μας καθώς υλοποιεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων με σκοπό, είτε την υιοθεσία τους είτε την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.

Με αφορμή ,λοιπόν ,την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, σας ενημερώνω πως στο Δήμο μας:

  • Έχει συσταθεί και λειτούργει δημοτική πενταμελής επιτροπή με αρμοδιότητα την παρακολούθηση προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζωών συντροφιάς
  • Εχουμε συνάψει σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την άμεση φροντίδα έκτακτων περιστατικών.
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες περισυλλογής αδέσποτων.
  • Εχουμε προμηθευτεί 10 ταΐστρες και 10 ποτίστρες και παρέχουμε τροφή – νερό για τα αδέσποτα
  • Εχουμε συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανανέωσης της τροφής στα συγκεκριμένα σημεία
  • Εχουμε εκπαιδεύσει 2 υπάλληλους του Δήμου μας στην περισυλλογή αδέσποτων με τη συμμέτοχη τους σε σχετικό σεμινάριο

και το σημαντικότερο

  • Έχουμε μέχρι σήμερα και σε διάστημα ενός χρόνου προχωρήσει σε 30 υιοθεσίες αδέσποτων ζωών .

Αρωγοί στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού, αλλά και στην περίθαλψη και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι οι φιλόζωοι συμπολίτες μας. Σε αυτούς τους ανώνυμους πολίτες  εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την αφοσίωση τους όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με το παρόν δελτίο τύπου, υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες ζώων ότι θα πρέπει να διατηρούν βιβλιάριο υγείας και να έχουν σημάνει ηλεκτρονικά (microchip) το ζώο τους, ενώ οφείλουν να καταθέσουν αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου στον Δήμο, και να μεριμνούν για την υγιεινή και την ασφάλεια τους στους κοινόχρηστους χώρους, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία.

Κλείνοντας, να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι, η σημερινή ημέρα εκτος απο γιορτή, αποτελεί αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης μας στα ζώα και θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ