Μ. Θεοδωρίδου για κορονοϊό: «Τα παιδιά είναι “ρεζερβουάρ” μεταλλάξεων της ασθένειας»

0

«Ρεζερβουάρ» του ιού και των μεταλλάξεων του κορονοϊού χαρακτήρισε τα παιδιά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, καθώς, όπως τόνισε στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο.

Λόγω των τελευταίων δεδομένων και της διασποράς των μεταλλάξεων, η επιδημιολογική κατάσταση αρχίζει να διαφοροποιείται και γι΄αυτό η κα Θεοδωρίδου παρουσίασε τα ευρήματα νέας έρευνας που πραγματοποίησε το διεθνές περιοδικό The Lancet. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο κορονοϊός που μολύνει τα παιδιά παραμένει ζωντανός στον οργανισμό τους και έχουν ιικό φορτίο υψηλό, ανεξάρτητα από το αν νοσούν ασυμπτωματικά ή είναι στο νοσοκομείο.

«Καλό είναι να θυμόμαστε, όπως είπε, ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όπως και οι ενήλικες και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων μεταλλάξεων, παρότι το ιικό τους φορτίο δεν είναι μεγαλύτερο αλλά ούτε και υποδεέστερο από αυτό τον ενηλίκων», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η κα.Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως «τα παιδιά που μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού θα πρέπει να το κάνουν και όσα έχουν ένδειξη καλό θα ήταν να εμβολιαστούν και για τη γρίπη».

«Πρόκειται για παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα και χρόνια νοσήματα αλλά και παιδιά που έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα όπως νεογνά, ηλικιωμένους ή ανθρώπους με χρόνια σοβαρά νοσήματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει γενική σύσταση για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών για τη γρίπη.

 
tvxs.gr
 
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ