Νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0

Π. Νίκας: “Η κοινωνική πολιτική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου”

Τη μεγάλη αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη σημασία της κοινωνικής πολιτικής ως απόλυτης προτεραιότητας της περιφερειακής αρχής επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του -σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου-, σε εκπαιδευτικό σεμινάριο υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Το εν λόγω σεμινάριο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), αφορούσε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και το θεσμικό πλαίσιο για την Υιοθεσία  και την Αναδοχή.

Στο σεμινάριο παρερεύθηκαν ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Ψυχάρης και υπάλληλοι των Διευθύνσεων και τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλήτρια και συντονίστρια του σεμινάριου ήταν η Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος Παναγιώτα Μάνθου, υπεύθυνη επιχειρησιακής συντονιστικής υπηρεσίας δράσεων παιδικής προστασίας του ΕΚΚΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Συνέντευξη για την επένδυση της Demo ΑΒΕΕ θα δώσει στην Τρίπολη ο Στ. Δέμος

Συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας Demo ΑΒΕΕ στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης θα δώσει σύντομα την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αρκάς ιδρυτής και πρόεδρός της Σταύρος Δέμος.

Αυτό γνωστοποίησε ο Στ. Δέμος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας.

Οπως είναι γνωστό, η Demo ΑΒΕΕ έχει ήδη αγοράσει την απαραίτητη έκταση στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου μόλις ολοκληρωθεί η επένδυση θα ανοίξουν 800 θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα.

Ας σημειωθεί ότι η φαρμακοβιομηχανία Demo βραβεύθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της έκθεσης “Πελοπόννησος EXPO” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Τρίπολη και ήταν τότε που έγινε η πρώτη ανακοίνωση -από την κόρη του ιδρυτή, Ιωάννα Δέμου- για την πρόθεση να προχωρήσει η εν λόγω επιχείρηση σε επένδυση στην Αρκαδία

Συνάντηση Π. Νίκα με τον Γ. Κρεμλή για την κυκλική οικονομία

Συνάντηση Π. Νίκα με τον Γ. Κρεμλή για την κυκλική οικονομία

Θέματα που αφορούν την κυκλική οικονομία συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε σήμερα στην Τρίπολη με τον Γιώργο Κρεμλή, σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της Τεχνούπολης, καθώς και το ενδεχόμενο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας, εν όψει του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ.

Συνάντηση για το Τσακώνικο Συνέδριο

Συνάντηση για το Τσακώνικο Συνέδριο

Τη δυνατότητα ενίσχυσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της διοργάνωσης του Θ΄ Τσακώνικου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο Λεωνίδιο το τριήμερο 14 με 16 Μαρτίου συζήτησε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα αντιπροσωπεία του συλλόγου “Αρχείον της Τσακωνίας”.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά επίσης στο πλούσιο πολιτιστικό έργο του εν λόγω σωματείου στα θέματα της γλωσσολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας και της τέχνης.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Αστέρα

Θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Μποροβήλο.

Η συζήτηση έλαβε χώρα στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χθες Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ