Νεκρός ο πιλότος του Mirage που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου

0

Την τραγική είδηση της απώλειας του πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» έγραψε ο Π. Καμμένος.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πρόκειται για τον σμηναγό, Γεώργιο Μπαλταδώρο. Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται ότι «συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Το αεροσκάφος, μαζί με άλλο Mirage 2000, επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση ζεύγους τουρκικών μαχητικών που είχε εισέλθει στο FIR Aθηνών και βρισκόταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή, στη διαδικασία της προσγείωσης, ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού ανέφερε στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων ότι είχε χάσει  τον πρώτο πιλότο.

Διαβάστε επίσηςΣμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος: «Είμαστε πάντα έτοιμοι»… [Βίντεο]

Βαθιά θλίψη στο Μορφοβούνι

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους που κατέπεσε βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του. Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Η ΝΔ

Τη θλίψη του για την απώλεια του Έλληνα πιλότου εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

Το ΚΚΕ

Τα θέρμα του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους, εξέφρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρεται πως «οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς» τόνισε με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ‘Ενωση Κεντρώων 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».

http://tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ