Ορίστηκαν τα πέντε ξενοδοχεία καραντίνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα δελτία τύπου

0
Ξεκινά αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Posted: 06 Jul 2020 09:46 AM PDT

Τρόφιμα και άλλα είδη διαβίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 1.346.000 ευρώ, θα αρχίσει να διανείμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου μέχρι και τις 24 του μήνα, σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ σε Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, η διανομή θα γίνει από 7 έως 10 Ιουλίου στην Π.Ε. Αργολίδας, από 13 έως 17 Ιουλίου στην Π.Ε. Λακωνίας και από 13 έως 24 Ιουλίου στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, διενεργήθηκαν έλεγχοι προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποιότητα των υπό διανομή ειδών, τα οποία είναι νωπά τρόφιμα αλλά και κονσέρβες, όπως επίσης και άλλα είδη διαβίωσης.

Η επόμενη διανομή στους δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος στις πιο πάνω τρεις Π.Ε. θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η μεθεπόμενη τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας έχουν αποφασίσει οι διανομές στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες θα γίνονται από τις πρωτοβάθμιες αυτοδιοικητικές δομές τους.

 

Πιο κάτω, μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών διανομών για τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Διανομή Ιούλιου

Ορίστηκαν τα πέντε ξενοδοχεια καραντίνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 06 Jul 2020 08:25 AM PDT

Στον ορισμό 5 ξενοδοχείων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στα οποία θα μεταφέρονται ενδεχόμενοι θετικοί στον κορονοϊό επισκέπτες της περιοχής μας, προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε υλοποίηση σχετικής οδηγίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, τα στοιχεία των εν λόγω ξενοδοχείων δεν δημοσιοποιούνται, προκειμένου να διαφυλαχθεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των πιθανών φορέων του ιού.

Εξ άλλου σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθορίστηκαν τρεις τομείς στην Περιφέρεια, ως εξής, α) Αργολίδα – Κορινθία, β) Μεσσηνία – Λακωνία και γ) Αρκαδία.

Στη βάση αυτή, υπογράφηκαν συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες υγείας, με αντικείμενο τη μεταφορά θετικών στον κορονοϊό ατόμων, από τα ξενοδοχεία φιλοξενίας τους στο ξενοδοχείο καραντίνας της κάθε Π.Ε.

Η μεταφορά θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, ενώ τα έξοδα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Δημοσιοποίηση των σχεδίων διακήρυξης για τον νέο διεθνή διαγωνισμό ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας

Posted: 06 Jul 2020 08:24 AM PDT

H Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται άμεσα να επαναδιακηρύξει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αντικείμενο την “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση και Συντήρηση του Συστήματος Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση Ενέργειας σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια”.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, για λόγους διαφάνειας -και κυρίως για την άρτια διενέργεια του διαγωνισμού-, γνωστοποιούνται τα σχέδια διακήρυξης  για τυχόν παρατηρήσεις / επισημάνσεις.

Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Αντώνης Παπαδημητρίου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον οποίον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, μέχρι τις 20 Ιουλίου, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dteperpel@gmail.com

 

Το σχέδιο διακήρυξης μπορείτε να το δείτε εδώ:

Σχέδιο διακήρυξης

 

 

Εκταμιεύσεις 203.613,19 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 06 Jul 2020 08:22 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 203.613,19 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

 

 

Διανομή υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια στους ιδιοκτήτες ταξί

Posted: 06 Jul 2020 08:21 AM PDT

Υγειονομικό υλικό διανέμεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους ιδιοκτήτες των περίπου 1.000 ταξί που δραστηριοποιούνται στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Το εν λόγω υλικό αφορά γάντια μιας χρήσης, μάσκες προσώπου, αντισηπτικά υγρά κλπ.

Σύμβαση για την προβολή της υπογράφει η Περιφέρεια με τα πέντε υπεραστικά ΚΤΕΛ

Posted: 06 Jul 2020 08:20 AM PDT

Σύμβαση με τα πέντε υπεραστικά ΚΤΕΛ των ισάριθμων Περιφερειακών Ενοτήτων της υπογράφει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αντικείμενο την προβολή της Πελοποννήσου, μέσω ειδικών μπάνερ στο εξωτερικό των λεωφορείων.

Τα λεωφορεία που θα φέρουν τα διαφημιστικά αυτά μπάνερ θα είναι περί τα 80.

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 06 Jul 2020 08:18 AM PDT

Ο συντονισμός των ενεργειών των αρμόδιων φορέων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Κορινθίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, στρατιωτικές αρχές και σώματα ασφαλείας, στελέχη Υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντές.

“Ενώνουμε δυνάμεις και συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες για πρόληψη και προετοιμασία να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή, τη φύση αλλά και τις ιδιοκτησίες από πιθανές καταστροφές” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, οδηγίες εξέδωσε η ΕΣΕΕ

Posted: 06 Jul 2020 08:15 AM PDT

Εγκύκλιο που αφορά την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου και λήγει την Δευτέρα 31 Αυγούστου, εξέδωσε η ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας).

Στην εγκύκλιο, εκτός από το εμπορικό μέρος που αφορά στις υποχρεώσεις ως προς την αναγραφή των τιμών κ.α., επισημαίνονται και τα μέτρα που θα πρέπει να διέπουν τα ωράρια και την εν γένει λειτουργία των καταστημάτων όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας προκειμένου να αποτρέπεται η διάδοση του κορονοϊού.

Την εν λόγω εγκύκλιο, που απευθύνεται προς τις ομοσπονδίες μέλη της ΕΣΕΕ, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους αντιπροσώπους, μπορείτε να την δείτε εδώ:

Εγκύκλιος

 

Ικανοποίηση από τη μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία του Σαββατοκύριακου σε Αργος και Ναύπλιο

Posted: 06 Jul 2020 08:14 AM PDT

Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 5 Ιουλίου, η διοργάνωση εθελοντικής δράσης που ξεκίνησε προχθες Σάββατο 4 του μήνα, από το Αργος και η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα “Οδυσσέας” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του εν λόγω Οργανισμού. Η Μονάδα αυτή, μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση σε όλη την Ελλάδα -από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”- της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά.

Την Κυριακή στην δράση του Ναυπλίου, παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος επισήμανε την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου -και στις δυο πόλεις- στην πρωτοβουλία αυτή, κάτι το οποίο -όπως σημείωσε- προκάλεσε ικανοποίηση, αποτελώντας ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο κόσμος, ειδικά μετά την περιπέτεια, του κορονοϊού δείχνει ενδιαφέρον για να βοηθήσει το διπλανό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ