Παπαηλιού «Όποιος πολιτικός ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, ας μην εκπλήσσεται που οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για την ξηρασία».

0

                                          Γιώργος Παπαηλιού

            (Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) :

Η τροπολογία για την υπαγωγή και των μονίμων κατοίκων της Μεγαλόπολης στην πρόβλεψη αυξημένης μοριοδότησης, την οποία  είχα καταθέσει  στις 25.1.2021 (γενικός αριθμός 716-ειδικός 16), είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκ των υστέρων, η κυβέρνηση της ΝΔ εισήγαγε  στο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα  μία ρύθμιση, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά η Μεγαλόπολη.

Όπως διακινείται σε πλήθος δημοσιευμάτων και αναρτήσεων, η ρύθμιση εισάγεται «κατόπιν ενεργειών» !!! του τοπικού βουλευτή της ΝΔ. Αυτός και η ΝΔ   δέχονται και θα δεχθούν το λιβάνισμα και τις ευχαριστίες των παραγόντων της  Μεγαλόπολης. Η μικροπολιτική και ο παλαιοκομματισμός σε όλο το μεγαλείο τους !!!

Η ΝΔ «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει». Ας κρατήσει τη «δόξα» που δεν της την  παίρνει κανείς. Όμως κανείς δεν της παίρνει και τη «δόξα»  της βίαιης διακοπής της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, χωρίς σχέδιο !!! που θα καταστήσει τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή «κρανίου τόπο».

«Όποιος πολιτικός ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, ας μην εκπλήσσεται που οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για την ξηρασία».

Απόσπασμα από την ομιλία του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  στην Ολομέλεια της Βουλής (14.4.2021) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση», η οποία (ομιλία) διακόπηκε, λόγω τεχνικού προβλήματος. Απεστάλη στην αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής, προκειμένου να περιληφθεί στα πρακτικά :

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Μεγαλόπολης είχαν παραλειφθεί από τη ρύθμιση  του άρθρου 12 παρ. 1 του Ν. 4765/2021 για πρόσθετη μοριοδότηση σε προκηρύξεις  για προσλήψεις του ΑΣΕΠ. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση αναφέρονται ρητά οι περιοχές, οι μόνιμοι κάτοικοι των οποίων  θα απολαμβάνουν πρόσθετης μοριοδότησης. Μεταξύ αυτών και όλες οι πληττόμενες από την «απολιγνιτοποίηση» περιοχές, που όλες,  πλην Μεγαλόπολης, αναφέρονται ονομαστικά

Η τροπολογία για την υπαγωγή και των μονίμων κατοίκων της Μεγαλόπολης στην πρόβλεψη αυξημένης μοριοδότησης, την οποία ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού είχε καταθέσει  στις 25.1.2021 (γενικός αριθμός 716-ειδικός 16), είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκ των υστέρων, η κυβέρνηση της ΝΔ εισάγει  μία ρύθμιση, ενσωματώνοντάς την στο άρθρο 45 παρ. 2  του  νομοσχεδίου για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα (άρθρο  45 παρ. 2), χωρίς να αναφέρεται ρητά η Μεγαλόπολη. Με αυτή τη ρύθμιση, η Μεγαλόπολη υπάγεται «στους ΟΤΑ που εντάσσονται σε σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υπό την επιφύλαξη της υποπερ στδ»,   ενώ θα μπορούσε να προστεθεί και περιληφθεί ονομαστικά στην υποπερ στδ του άρθρου 1 του Ν. 4765/2021(όπως γίνεται με την απορριφθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ παραπάνω τροπολογία). Γιατί άρα γε ; Ο Υπουργός Εσωτερικών καλείται να απαντήσει επ΄ αυτού και να το εξηγήσει. Και αυτό, διότι η διατύπωση του παραπάνω άρθρου γεννά εύλογα ερωτήματα.

Πάντως, όπως διακινείται σε πλήθος δημοσιευμάτων και αναρτήσεων, η ρύθμιση, έστω και με αυτό τον τρόπο, και ενώ είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση η  ξεκάθαρη, διαυγής και σαφής τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού, εισάγεται με παρέμβαση-«κατόπιν ενεργειών» του τοπικού βουλευτή της ΝΔ. Αυτός και η ΝΔ   δέχονται και θα δεχθούν το λιβάνισμα και τις ευχαριστίες των παραγόντων της  Μεγαλόπολης. Η μικροπολιτική και ο παλαιοκομματισμός σε όλο το μεγαλείο τους !!!

Η ΝΔ «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει». Ας κρατήσει τη «δόξα» που δεν της την  παίρνει κανείς. Όμως κανείς δεν της παίρνει και τη «δόξα»  της βίαιης διακοπής της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, χωρίς σχέδιο !!! που θα καταστήσει τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή «κρανίου τόπο».

«Όποιος πολιτικός ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, ας μην εκπλήσσεται που οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για την ξηρασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ