Περιορισμός κατανάλωσης υδρευτικού ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου & Βλάβη στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής ύδρευσης της Κοινότητας Ξηροπηγάδου

0

Περιορισμός κατανάλωσης υδρευτικού ύδατος

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με αυξημένες καταναλώσεις επιδεινώνουν και εντείνουν ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα της επάρκειας ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου. Καλούμε, για ακόμα μια φορά, τους κατοίκους του χωριού να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού ύδρευσης και να συμβάλουν στην επάρκειά του. Να χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης αποκλειστικά για οικιακούς σκοπούς και όχι για αρδευτικούς σκοπούς καλλιεργειών ή πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων κ.τ.λ.

Η μη λελογισμένη χρήση η οποία αυξάνει υπέρμετρα την απαιτούμενη ποσότητα, σε σχέση με την απλή οικιακή χρήση, αφενός επιβαρύνει τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις και αφετέρου θα οδηγήσει σε συνεχείς διακοπές υδροδότησης. Για το λόγο αυτό, πρέπει όλοι οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίσουν για τη μεγαλύτερη οικονομία του ύδατος.

Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία αποφάσισε και μειώνει τις ώρες υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης μετά το βενζινάδικο «Καραμέρου», από σήμερα Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, το τμήμα του χωριού από την κάτω πλευρά της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου, που υδροδοτείται από δίκτυο ύδρευσης πλησίον του βενζινάδικου «Καραμέρου», και το οποίο περιλαμβάνει κυρίως αγροτικές εκτάσεις, θα υδροδοτείται καθημερινά το πρωί 7:00-8:00π.μ.  και το απόγευμα 6:00-7:00μ.μ.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι χρειάζεται να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού και να μεριμνήσουμε για την ορθολογική του χρήση, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα νοικοκυριό.

Η Πρόεδρος

της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής ύδρευσης της Κοινότητας Ξηροπηγάδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ