Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για τα επιδοτούμενα προγράμματα Επιχειρηματικότητας

0

Ενδιαφέρον των Αρκάδων για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά, από ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για δύο νέες Δράσεις του ΕΣΠΑ, «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση», είχαν οι  επαγγελματίες που παρέστησαν στην εκδήλωση, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Πρόκειται για μία από τις πολλαπλές, στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με σκοπό την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  κ. Γιάννης Τρουπής στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Τρουπής αφού καλωσόρισε τους  συνεργάτες της Διαχειριστικής και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους τόνισε ότι η ενημέρωση συμβάλει ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δώσουν προοπτικές ανάπτυξης στις επιχειρήσεις.

Τις Δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» παρουσίασαν οι εισηγητές της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αντίστοιχα, ο κ. Λουκάς Σπηλιόπουλος υπεύθυνος του προγράμματος  και η κα. Μάγδα Πετροπούλου, Διευθύντρια της Διαχειριστικής.

Στόχος της πρώτης Δράσης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, είναι η ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η δεύτερη Δράση, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης –   κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Με το τέλος της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ και τη διοργάνωση έκαναν η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Τις προκηρύξεις των δράσεων μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητήριο Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ