Προσωρινή σύνταξη για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

0

Για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και είναι πάνω από 62 ετών θα τους δοθεί προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη του ποσού της εθνικής σύνταξης που θα δικαιούνταν ανάλογα με τα χρόνια που έχουν εργαστεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι στα 20 χρόνια ασφάλισης η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, επισημαίνοντας ότι, εάν ο e-ΕΦΚΑ οφείλει αναδρομικά π.χ. 10 μήνες από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο δικαιούχος θα λάβει και αναδρομικά 3.840 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά και από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2020 αυξήθηκε κατά 31% ο αριθμός των συντάξεων που εκδόθηκαν σε σχέση με το 2019.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, προχωράει τμηματικά η απονομή των συντάξεων, μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με ψηφιακό τρόπο, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ. «Την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με πολίτες» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δημιουργήθηκε μία ομάδα έργου με επικεφαλής έναν project manager, που σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία, θα προτείνουν και θα επεξεργαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα – νομοθετικού, διοικητικού χαρακτήρα ή ακόμα και σε λειτουργικό επίπεδο – και όσες παρεμβάσεις χρειαστούν.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ