Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Σύσκεψη στην Κόρινθο για τα φετινά “Παύλεια 2020”

Posted: 10 Jun 2020 11:34 AM PDT

Ο φετινός εορτασμός για τα “Παύλεια 2020” αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Μητρόπολη Κορίνθου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, γνωστοποιήθηκε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 21ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου, με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Διευθυντή Αστυνομίας Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης και ο διοικητής της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Α. Κωνσταντίνου, καθώς και ιερείς της μητρόπολης Κορίνθου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον Αζέρο πρεσβευτή Α. Χουσεΐνοφ

Posted: 10 Jun 2020 09:51 AM PDT

Συνάντηση με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ανάρ Χουσεΐνοφ (Anar Huseynov) είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Στην ωριαία και πλέον συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας, όπως οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ενώ ιδιαίτερη έμφασή δόθηκε στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε αυτόν των εξαγωγών. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διοργανωθεί από κοινού μια συνάντηση σε επιμελητηριακό επίπεδο, η οποία θα λάβει χώρα στην Τρίπολη.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αζέρο διπλωμάτη για τη δυνατότητα επενδύσεων στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης -όπου δίνονται αυξημένα κίνητρα, στο πλαίσιο του καθεστώτος της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς υπάρχουν προοπτικές για κινήσεις στους τομείς του φυσικού αερίου, αλλά και της κατασκευής μπαταριών.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε στον Π. Νίκα ότι σε διάστημα ενός χρόνου από σήμερα, η χώρα του προγραμματίζει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα -αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι η χώρα μας έχασε μια ιδιαίτερα μεγάλη ευκαιρία στο πρόσφατο παρελθόν, ακυρώνοντας τον διαγωνισμό στον οποίον η εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR είχε εξαγοράσει ποσοστό της ΔΕΣΦΑ.

Συνάντηση με στελέχη του ΤΕΕ για το μητρώο γεφυρών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 10 Jun 2020 09:50 AM PDT

Η διαδικασία για την επιθεώρηση και συντήρηση γεφυρών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η κατάρτιση σχετικού μητρώου, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, στην Τρίπολη -υπό τον αναπληρωτή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο-, μεταξύ στελεχών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και στελεχών της Περιφέρειας.

Στη σημερινή συνάντηση, τα στελέχη του ΤΕΕ Γιάννης Σπινάσας και Γιάννης Σιγάλας παρουσίασαν τις βασικές ενότητες του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών καθώς και την διαδικασία εισαγωγής των δεδομένων των γεφυρών και επιπλέον περιέγραψαν συνοπτικά τα είδη και τις συχνότητες εφαρμογής των συστημάτων επιθεώρησης.

Ακολούθησε συζήτηση με συμμετοχή όλων, σχετικά με το επικείμενο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ για τη δημιουργία μητρώου γεφυρών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Τέλος, συζητήθηκαν και όλες οι απαιτούμενες προκαταρκτικές ενέργειες, καθώς και η αναζήτηση στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των υφιστάμενων γεφυρών ανά περιοχή.

Συνάντηση για θέματα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Posted: 10 Jun 2020 09:48 AM PDT

Θέματα σχετικά με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων απασχόλησαν τη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Κόρινθο με την επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” Μαρία Πρωτοπαππά.

Ειδικότερα συζητήθηκαν, η αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού και η ανάδειξή της, καθώς και τα μετρα προφύλαξης και ασφαλείας κατά μήκος της διώρυγας, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου, ο Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων, τα έργα στα γήπεδα Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, καθώς επίσης η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή του δήμου και οι ενέργειες και συνέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας για το θέμα του καύσωνα του περασμένου Μαΐου, καθώς και για τον ΕΛΓΑ

Posted: 10 Jun 2020 09:46 AM PDT

Το θέμα των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες εξ αιτίας του πρόωρου καύσωνα, στα μέσα του περασμένου Μαΐου, όπως επίσης ο ρόλος του ΕΛΓΑ και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του κανονισμού του για τις αποζημιώσεις, θίγει σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση -την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του, Γιώργος Μπουραζάνης και Χρύσανθος Κωστάκος αντίστοιχα- σημειώνεται:

“Κρίναμε σκόπιμο να παρέμβουμε για ένα θέμα που απασχολεί τον αγροτικό πληθυσμό της Λακωνίας και τους αιρετούς όλων των βαθμίδων, εννοώντας τις υψηλές για την περίοδο θερμοκρασίες που επικράτησαν στις 16/5, διότι κάποιος πρέπει να δώσει μία ψύχραιμη επιστημονική και όχι πολιτική ματιά στο ζήτημα, χωρίς κορώνες και υπερβολές.

Στόχος μας δεν είναι να γράψουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ζημιά, διότι δεν έχουμε σκοπό να υποκαταστήσουμε κανέναν, πόσω μάλλον τον αρμόδιο φορέα για αυτού του είδους τα ζητήματα, που ως γνωστόν είναι ο ΕΛΓΑ. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε ή να μειοδοτήσουμε με φράσεις «καταστροφή», «χρεωκοπία», «ολοκληρωτική ζημιά» ή αντιστρόφως «δεν υπάρχει τίποτα» «δεν έχει γίνει ζημιά» κλπ”.

Αναφερόμενος δε ο Σύλλογος στο θέμα του ΕΛΓΑ και των αποζημιώσεων υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να λειτουργήσει στη βάση ενός νέου σύγχρονου κανονισμού αποζημιώσεων, με τη χρήση εργαλείων δημιουργίας και εφαρμογής νέας τιμολογιακής πολιτικής. Στη νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν δεδομένα από δίκτυα αγρομετεωρολογικών σταθμών, από χάρτες κλιματικής ζωνοποίησης, από χάρτες εδαφολογικούς και παράγωγους αυτών, από χάρτες καταλληλότητας καλλιεργειών κλπ”.

Την πλήρη ανακοίνωση του Συλλόγου, με τίτλο “Ιδού ο καύσωνας, ιδού και τα αποτελέσματα”, μπορείτε να δείτε εδώ:

Ανακοίνωση

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 10 Jun 2020 09:44 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 78 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 48 με άδειες ειδικού σκοπού, ενώ 1 υπάλληλος είναι στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 10 Ιουνίου 2020

Δωρεάν επιμόρφωση στις “έξυπνες” τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής

Posted: 10 Jun 2020 09:43 AM PDT

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στις “έξυπνες” τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής υλοποιείται το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου στην περιοχή της Τριφυλίας, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.

Το πρόγραμμα -που υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- απευθύνεται σε νέους και νέες που ασχολούνται ήδη -ή πρόκειται να ασχοληθούν- με την εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 15 ημέρες, όπου μέσα σε 80 ώρες (40 ώρες θεωρία και 40 ώρες πρακτική) θα παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες, ενώ στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Η θεωρία και η πρακτική θα διενεργείται στα Φιλιατρά για τα υδροπονικά συστήματα και στην Κυπαρισσία για τη γεωργία ακριβείας -σε 4 τριήμερα στην κάθε πόλη, από Παρασκευή έως Κυριακή.

Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την καθοδήγηση επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, όσο και από την αγορά. Επικεφαλής της δράσης είναι οι Θωμάς Μπαρτζάνας και Σπύρος Φουντάς, αναπληρωτές καθηγητές του ΓΠΑ, μαζί με τον Αντώνη Παρασκευόπουλο διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος (http://generationag.org) και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα,  της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

Την πλήρη ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ:

Ανακοίνωση

Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Posted: 10 Jun 2020 04:39 AM PDT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ  ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ   ΑΠΟ  10-06-2020

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια σημαιών για το Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 10 Jun 2020 04:24 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ