ΤΑΠΤοΚ «Ξετυλίγεται το δικό μας όραμα για το μέλλον της Αρκαδίας»

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφτηκαν από τον Περιφερειάρχη οι νέες προσκλήσεις του ΤΑΠΤοΚ – Μ. Σκαντζός: «Ξετυλίγεται το δικό μας όραμα για το μέλλον της Αρκαδίας»

Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, για δύο νέες προσκλήσεις του ΤΑΠΤΟΚ.

Η μία πρόσκληση αφορά την «Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ή στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων» και η δεύτερη την «Αναβάθμιση Οικιστικού Περιβάλλοντος».

Ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή των νέων προσκλήσεων του ΤΑΠΤοΚ, ενώ παράλληλα θέλησε να εκφράσει τη μεγάλη του αγωνία για την Μεγαλόπολη. Τάχθηκε υπέρ της μετάβασης στη νέα εποχή, όμως υπογράμμισε τη «μοναδική ευκαιρία -με τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση- να βοηθήσουμε να γίνει μια άλλη Μεγαλόπολη χωρίς περιβαλλοντικά προβλήματα και με βιομηχανική περιοχή. Να λέμε πάντα πρώτα η Μεγαλόπολη και τα κίνητρα να είναι τα μεγαλύτερα για εκεί».

Ο Πρόεδρος του ΤΑΠΤοΚ Μανώλης Σκαντζός τόνισε ότι «αρχίζει να ξετυλίγεται το δικό μας όραμα για το μέλλον της Αρκαδίας. Στηρίζουμε την προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλου για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα. Έχουμε ήδη συμβάλλει για το έργο της παράκαμψης του Ξηροπηγάδου.

Τα δύο νέα σημαντικά εργαλεία που υπογράφτηκαν για το ΤΑΠΤοΚ θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι «μοχλεύουμε πόρους πάνω από 4.000.000 ευρώ για την Αρκαδία, ώστε να κινηθεί η οικονομία και να εκσυγχρονιστούν οι επιχειρήσεις και να είναι έτοιμες για την μετά covid εποχή. Επίσης, προχωρούμε και σε αναπλάσεις αστικών χώρων.

Μπορούμε άμεσα να υποβάλλουμε αίτημα ένταξης για την παράκαμψη Ξηροπηγάδου μετά από την μελετητική ωρίμανση του έργου από το ΤΑΠΤοΚ.

Η συνεργασία με τον κ. Σκαντζό και όλη τη διοίκηση του ΤΑΠΤοΚ είναι άριστη.»

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΠΤοΚ Παναγιώτης Καμπισιούλης αναφέρθηκε στις δύο προσκλήσεις που υπογράφτηκαν και στόχο έχουν να στηριχθούν υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά και να προχωρήσουν αναπλάσεις που βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΠΤοΚ κ. Παναγιώτης Μαντάς είπε ότι η πρώτη πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, για να στηριχθούν επενδυτικά σχέδια στον τουριστικό τομέα, αλλά και υπηρεσίες για διάθεση μεταποιητικών προϊόντων. Η δεύτερη πρόσκληση απευθύνεται σε Δήμους της περιοχής μας για δημόσια έργα που αφορούν αστικές αναπλάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ