Τα νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…Τουρισμός-Μνημόνιο συνεργασίας με Κίνα…

0

Πιστώσεις για νέες τουριστικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια

➡️ Χθες, υπέγραψα συνολική πίστωση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονται για την επιχορήγηση από το υπουργείο Ανάπτυξης νέων τουριστικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
➡️ Οι προτάσεις προς το υπουργείο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που αφορούν επιχειρήσεις τέτοιου είδους έχουν εξαιρετική βαθμολογία.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για τον σκοπό αυτό έχουν διατεθεί στην Περιφέρεια 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

 

Αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινώσω τους περιφερειακούς συμβούλους που ως εντεταλμένοι θα αναλάβουν τους τομείς:
α) του Τουρισμού
β) της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας
γ) του Αθλητισμού καθώς και
δ) της οργάνωσης των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Γκιζού της Κίνας υπογράφηκε χθες στην Αθήνα, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και εκπροσώπους της κινεζικής επαρχίας.
🔳 Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ.
🔳 Στο 5ετούς διαρκείας μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι θα καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια, µε βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος, να προωθηθούν οι φιλικές ανθρώπινες σχέσεις, η οικονομική και εμπορική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο πλευρών και η δραστηριοποίηση σε ανταλλαγές και συνεργασία στους τοµείς της οικονοµίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, του
ανθρώπινου δυναμικού κλπ”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Σε συνάντηση που είχα χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη με τον Γιώργο – Σταύρο Κρεμλή, διευθυντή επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισα ότι επιδιώκουμε στενή συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών προγραμμάτων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
➡️ Στη σχετική σύσκεψη συζητήσαμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία ήδη μετέχει η Περιφέρεια, αλλά και τη δυνατότητα να μετάσχει και σε άλλα. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε το εξαιρετικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις δράσεις του προγράμματος Interreg, ενώ εξετάστηκε εκτενώς η προοπτική για την αγορά, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της, από κοινού με τη δημιουργία σταθμών για την φόρτισή τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

 

Η τουριστική προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του συνόλου των 7 νομών του γεωγραφικού διαμερίσματος, απασχόλησε τη συνάντηση που είχα χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη με στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ).
➡️ Στη συνάντηση, συζήτησα τόσο με τον πρόεδρο του ΤΟΠ Κωνσταντίνο Μαρινάκο και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Πολάλη, όσο και με τα άλλα στελέχη του εν λόγω φορέα, τη συγκρότηση ενός συμβουλίου για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας -και εν γένει του συνόλου της Πελοποννήσου-, το οποίο θα απασχολείται, μεταξύ άλλων, με την τουριστική προβολή, μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων.
➡️ Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα βρίσκεται στην Τρίπολη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ την έδρα της Περιφέρειας θα επισκεφθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) Άντζελα Γκερέκου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ