Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 67 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου

Posted: 18 May 2021 08:35 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.812

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.812, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.266 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.210 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 639 (62,8% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.298 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 334 (ημερήσια μεταβολή +5,03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 319 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.534 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου καταγράφηκαν 67 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.155.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 14, στην Π.Ε. Αρκαδίας 13, στην Π.Ε. Κορινθίας 31, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 84 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 23 (τα 5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 11 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.

Τον Ιούλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Posted: 18 May 2021 07:33 AM PDT

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται τον ερχόμενο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη στην Τρίπολη θα προβεί σε εξαγγελίες και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος του απηύθυνε την σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης είχε τη δυνατότητα, στη διάρκεια της συνάντησης, να θέσει στον πρωθυπουργό όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων υποδομές, ανάπτυξη και περιβάλλον, ενώ υπέβαλε και υπόμνημα με εισηγήσεις με τις προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής.

Π. Νίκας, “ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του”

Posted: 18 May 2021 07:32 AM PDT

“Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του και είναι υπεύθυνος των επιλογών του”.

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση από τον συνδυασμό της περιφερειακής Αρχής που γνωστοποίησε η σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου με σχετική επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην Κοιλάδα συνεχίζεται η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον αλιευτικό τουρισμό

Posted: 18 May 2021 07:31 AM PDT

Στην Κοιλάδα, στο Valley Cafe, συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά στον αλιευτικό τουρισμό, η πρώτη εκδήλωση της οποίας έλαβε χώρα την Κυριακή, 16 Μαΐου, στο Παράλιο Αστρος.

Στόχος της καμπάνιας -η οποία στη διάρκεια του τρέχοντα μήνα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του Αργολικού Κόλπου και συγκεκριμένα στη Νέα Κίο (Σάββατο 22 Μαΐου, ιχθυαγορά) και στο Τολό (Κυριακή 23 Μαΐου, John and George Hotel)- είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, όσο και το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Παράδοση οικίσκου isobox στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Posted: 18 May 2021 07:30 AM PDT

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, η παράδοση ενός οικίσκου τύπου isobox από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τον εν λόγω οικίσκο παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στν διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Λαμπρόπουλο.

Ο οικίσκος διατέθηκε από την Περιφέρεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας της Covid-19.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται ομαλά και ενισχύεται με την χρήση του δίχωρου isobox, καθώς δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν επιπλέον δυο γραμμές εμβολιασμού.

Ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του και συνεχάρη τον διοικητή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να στηρίζει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας”.

Συνάντηση για την απογραφή γεωργίας – κτηνοτροφίας

Posted: 18 May 2021 05:56 AM PDT

Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, με τον Γιώργο Ορέ, προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Αρκαδίας της  ΕΛΣΤΑΤ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και υπήρξε συνεργασία σχετικά με τις διαδικασίες της διενεργούμενης απογραφής γεωργίας – κτηνοτροφίας, επαγγελματιών, κατοικιών και πληθυσμού.

Ιατρικός εξοπλισμός από την Περιφέρεια προς το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Posted: 18 May 2021 05:55 AM PDT

Ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Ναυπλίου εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέδωσε σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Συγκεκριμένα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα παραδόθηκε ένα βιντεολαρυγγοσκόπιο, χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις covid-19.

Παρόντες στην παράδοση ήταν η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη και Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος, γιατροί του νοσοκομείου και εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρείας.

“Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησε το δημόσιο σύστημα υγείας, είτε με προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, είτε καλύπτοντας αμοιβές και δαπάνες νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων.

Παροχή Διευκρινίσεων επί της Διακήρυξης με ΑΑ ΕΣΗΔΗΣ 109033 σε απάντηση υποβληθέντων ερωτημάτων

Posted: 18 May 2021 04:30 AM PDT

Μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ:

1. Παροχή Διευκρινίσεων Διακήρυξης ΤΕΒΑ _2021_109033___signed

Προμήθεια Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τις ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) των Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 18 May 2021 04:00 AM PDT

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

«Προμήθεια Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τις ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) των Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Μπορείτε να δείτε τη σχετική διακήρυξη εδώ:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΥΣ_2021_109033 με ΑΔΑΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ