Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 36η Διεθνή Τουριστική Εκθεση Philoxenia 

Posted: 15 Nov 2021 09:43 AM PST

Επιτυχημένη κρίνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 36η Τουριστική Έκθεση “Philoxenia”, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση, αφιερωμένη στην Πελοπόννησο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτο 13 Νοεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου μια γενική παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τουριστικός προορισμός.

Στην εν λόγω εκδήλωση -την οποία παρακολούθησαν δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού- προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παρουσιάστηκε η διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε μεγάλη αποδοχή. Κατά την παρουσίαση, από πλευράς Περιφέρειας, υπερτονίστηκε το μη πολυσύχναστο του προορισμού, η ευχερής πρόσβαση και η ιδέα ότι η Πελοπόννησος είναι ένας διαφορετικός ελληνικός τουριστικός προορισμός από τα συνηθισμένα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της Μακεδονίας, ενώ οι απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ευνοούν την επισκεψιμότητα προς την Πελοπόννησο, τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από τις be to be συναντήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με Ελληνες και ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, το κυριότερο των οποίων είναι ότι η αναδιαμόρφωση στην αγορά του Τουρισμού στην μετα-covid εποχή, ευνοεί την Περιφέρειά μας, η οποία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της αειφορίας, προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αυθεντικότητα, πολιτισμό, περιπέτεια και -με λίγα λόγια- όλα όσα αναζητούν τα τουριστικά γραφεία και επιτάσσουν οι νέες τάσεις στον τουρισμό τα συναντά κανείς στην Πελοπόννησο και ο προορισμός μας πληροί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της έκθεσης, υπήρξαν επαφές με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου και του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, τους αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Αβαρλή και Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Ενωσης Ξενοδοχείων και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

292 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, έφθασαν τις 208 οι νοσηλείες

Posted: 15 Nov 2021 09:45 AM PST

Σε 292 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ενώ εκτινάχθηκε ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία Τρίπολης, Κορίνθου και Καλαμάτας, 11 από τις οποίες είναι στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 6.950.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 15 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 6.950, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 838.824 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 50,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 105 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 551 (61,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 460 (83,48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (16,52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.404 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -12,89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 410 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.838 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου καταγράφηκαν  κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 31.744.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 50, στην Π.Ε. Αρκαδίας 37, στην Π.Ε. Κορινθίας 59, στην Π.Ε. Λακωνίας 50 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 96.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 208 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 17 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 15, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 46, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 41 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 22 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 67 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι

Posted: 15 Nov 2021 09:45 AM PST

Η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης για το έργο άρσης επικινδυνότητας του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η επιτροπή συζήτησε σχετικά με την διάθεση πίστωσης 150.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της πιο πάνω μελέτης για το εν λόγω έργο, το οποίο υλοποιείται από κοινού από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στην ίδια συνεδρίαση διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η δαπάνη για την άρση επικινδυνότητας και βελτίωση του εν λόγω δρόμου θα ανέλθει σε περίπου 20.000.000 ευρώ.

Η μελέτη του δρόμου της Μάνης

Posted: 15 Nov 2021 09:44 AM PST

Το θέμα της μελέτης του δρόμου της Μάνης συζητήθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον μελετητή σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στη Τρίπολη.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η μελέτη βελτίωσης στα τμήματα α) συμβολή Ναυαρίνου και Λακωνικής – γέφυρα Μεσίνιαν Μπέι, ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν γέφυρες, β) Μεσίνιαν Μπέι – Σωτηριάνικα, ως προς την αύξηση του πλάτους του δρόμου, γ) παράκαμψη Καρδαμύλης, δ) Στούπα – Λαγκάδα και ε) παράκαμψη Αγίου Νίκωνα και διεύρυνση του δρόμου μέχρι το Οίτυλο.

Η μελέτη αυτή, επισήμανε ο περιφερειάρχης, αναμένεται ότι θα στοιχίσει πολύ λιγότερο από την προηγούμενη, ενώ τα εναπομένοντα χρήματα θα διατεθούν για την βελτίωση του δρόμου Καλαμάτα – Οίτυλο.

Πρόσληψη 22 ατόμων για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19

Posted: 15 Nov 2021 09:33 AM PST

Στην πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου 22 ατόμων θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19. Οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν σε γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους.

Εξ άλλου, έγινε γνωστό ότι από την Περιφέρεια διατίθεται πίστωση 3.000 ευρώ στο Τμήμα Τρίπολης του Ερυθρού Σταυρού για την προμήθεια ειδών αντιμετώπισης της διάδοσης της covid-19, όπως επίσης και πίστωση 2.500 ευρώ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για αγορά κλιβάνου.

Αίτηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για Κέντρο δια βίου μάθησης στην Καλαμάτα

Posted: 15 Nov 2021 09:32 AM PST

Στην υποβολή αίτησης αρμοδίως για την λειτουργία, στην Καλαμάτα, του πρώτου Κέντρου δια βίου μάθησης θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, η ακτινωτή δραστηριοποίηση των ανάλογων κέντρων και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η εκτίμηση είναι ότι το Κέντρο δια βίου μάθησης της Καλαμάτας θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το 2022.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση των εν λόγω Κέντρων θα γίνεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με την “Μοριάς” Α.Ε., ενώ ήδη δόθηκε εντολή παράδοσης στην Διεύθυνση Παιδείας κάθε υλικού που υπάρχει.

Αυτοψία στο έργο αποκατάστασης των κελιών του κτηριακού συγκροτήματος της μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ

Posted: 15 Nov 2021 09:04 AM PST

Αυτοψία διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος στο προϋπολογισμού 2.775.000 ευρώ έργο αποκατάστασης των κελιών του κτηριακού συγκροτήματος της μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην Μούρα Παλαιοχωρίου Κυνουρίας.

Η αυτοψία του Χρ. Λαμπρόπουλου στο εν λόγω χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου έργο διενεργήθηκε στο πλαίσιο επισκέψεων του αντιπεριφερειάρχη για την επιτάχυνση των εκτελούμενων έργων.

Σημειώνεται ότι στην Π.Ε. Αρκαδίας υλοποιείται ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων πολιτισμού και μελετών αναστήλωσης μνημείων.

Aπονομή βραβείων επιχειρηματικότητας “Hercules Sustainability Awards”

Posted: 15 Nov 2021 09:00 AM PST

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής παρέστη χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας “Hercules Sustainability Awards”, τα οποία αφορούν στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρόκλησης της βιωσιμότητας.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, διοργανώθηκε από την Ενωση Γυναικών ICC Women Hellas, και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Τ. Γκιολής απένειμε βραβείο στην Ελενα Ράπτη, ιδιοκτήτρια της οικογενειακής επιχείρησης Οινοποιείου “Κτήμα Ράπτη” Οινοποιείο για την κατηγορία «Hercules Sustainability Agriculture», στο Λεόντιο Νεμέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης, στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την Ενωση Γυναικών και την πρόεδρό της Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου για το έργο τους και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι υποστηρικτής ανάλογων δράσεων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΟΥ Ν.4177/2013 (ΦΕΚ Α’173)

Posted: 15 Nov 2021 05:04 AM PST

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ