Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Μήνυμα του περιφερειάρχη για την 200ή επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Posted: 23 Mar 2021 05:34 AM PDT

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από την τουρκική κατοχή στις 23 Μαρτίου 1821, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, μεθαύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, θα βρίσκεται στην Τρίπολη, στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, της σύγκλησης σε αυτή της Μεσσηνιακής Γερουσίας και την αποστολή του πρώτου πολιτικού κειμένου της νεώτερης Ελλάδας ως κρατικής οντότητας, της προκήρυξης προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές -και αργότερα προς τις ΗΠΑ-, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε:

“Συμπληρώνονται σήμερα 200 χρόνια απ’ όταν απελευθερώθηκε η Καλαμάτα, από εξεγερμένους Μανιάτες και Μεσσήνιους και παρούσα σύμπασα τη στρατιωτική ηγεσία της Επανάστασης (Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Μαυρομιχάλης, Νικηταράς, Αναγνωσταράς, Κεφάλας, Μητροπέτροβας, Μούρτζινος, Κυβέλος, Τρουπάκης κλπ).

Η απελευθέρωση της Καλαμάτας, έχει αδιαμφισβήτητα καταγραφεί ως το πρώτο σημαντικό επαναστατικό γεγονός στον Ελλαδικό χώρο και η Καλαμάτα αποτελεί την πρώτη πόλη που ελευθερώθηκε.

Πλέον αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί, επίσης, η σύγκληση της Μεσσηνιακής Γερουσίας στην Καλαμάτα και η σύνταξη της προκήρυξης προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές -και αργότερα προς τις ΗΠΑ-, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Πέτρος Μαυρομιχάλης. Η προκήρυξη αποτελεί το πρώτο πολιτικό κείμενο της επαναστατημένης Ελλάδος, στο οποίο εμπεριέχεται η ουσία της Επανάστασης και οι στόχοι των επαναστατημένων Ελλήνων”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση υλοποίησης του έργου «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας»

Posted: 23 Mar 2021 02:33 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση υλοποίησης του έργου «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2021 στην Περιφερειακή
Ενότητα Αρκαδίας», με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της τιμής (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.970,08€ χωρίς το ΦΠΑ.
Ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών : Παρασκευή 9/4/2021 και ώρα 14:00 μ.μ

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΓΙΔΟΘΕΣΙΑΣ 2021 με ΑΔΑ και ΑΔΑΜ

ΤΕΥΔ ΠΑΓΙΔΟΘΕΣΙΑΣ 2021

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Posted: 23 Mar 2021 01:53 AM PDT

Συνοπτικός διαγωνισμός για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», ποσού των 66.289,31 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13 %

Posted: 23 Mar 2021 01:09 AM PDT

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 19/03/2021 έως 22/03/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 23 Mar 2021 01:09 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 23-03-2021

Posted: 23 Mar 2021 12:25 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 23-03-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα για το φυσικό αέριο

Posted: 22 Mar 2021 02:16 PM PDT

Το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο, τόσο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, όσο και της τηλεφωνικής του επικοινωνίας στη συνέχεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο υπουργός παρατήρησε ότι τόσο η ΔΕΔΑ όσο και οι ΡΑΕ είναι ανεξάρτητες αρχές και -ως εκ τούτου- το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα ,πέρα από τη δεδομένη θέση του ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας ως περιφερειακή Αρχή, σημείωσε ο Π. Νίκας, “εμμένουμε στην αρχική και πάγια δήλωσή μας ότι την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που μάς ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το φυσικό αέριο θα τη διαθέσουμε μόνο στην ΔΕΔΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή οδικών έργων στην Περιφέρειά μας”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει στις σωστικές εργασίες των στοιχείων στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Posted: 22 Mar 2021 02:15 PM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και του εμφύλιου σπαραγμού που ακολούθησε.

Αυτό διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε το βράδυ σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά και τον Παναγιώτη Βέμμο, οι οποίοι συντονίζουν πρωτοβουλία για την δημιουργία Μουσείου του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στον πιο πάνω χώρο

Με αφορμή την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου έχει γίνει συλλογή υπογραφών με αίτημα να υπάρξει μελέτη για τη διατήρηση των στοιχείων που υπάρχουν στα υπόγεια του συγκεκριμένου κτηρίου (μηνύματα και τοιχογραφίες των εκεί κρατουμένων), να προχωρήσει η αποκατάσταση και η ανάδειξη των αιθουσών αυτών.

Ο περιφερειάρχης, για το θέμα αυτό, είχε επικοινωνία στην Πάτρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου:

“Ζήτησα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η σχετική μελέτη και τον διαβεβαίωσα – όπως και τους εκπροσώπους της σχετικής πρωτοβουλίας- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες στον εν λόγω χώρο. Παράλληλα, θα γίνει υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός στον Δήμο Τρίπολης, ώστε να γίνει συστηματική δουλειά για τη σωτηρία του” σημείωσε ο Π. Νίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ