Υπογράφηκε η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο για το έργο της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας & Άλλα νέα…

0
Υπογράφηκε η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο για το έργο της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας

Posted: 15 Jun 2020 11:09 AM PDT

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η σύμβαση για τον τεχνικό σύμβουλο στο έργο της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας.

“Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα αναλάβουν να παρατηρήσουν από πλευράς Περιφέρειας την κατασκευή των έργων, ενώ παράλληλα θα ασχολούνται με επίλυση ενδεχομένων προβλημάτων που θα παρουσιάζονται στην πορεία υλοποίησης.

Προς τούτο, θα συνεργάζονται, με τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της έδρας καθώς και με στελέχη από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι υποδομές του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή την Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Στην Καλαμάτα σήμερα Δευτέρα και στην Σπάρτη αύριο Τρίτη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 15 Jun 2020 10:36 AM PDT

Στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, θα βρίσκεται το βράδυ σήμερα Δευτέρα 15 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Αύριο Τρίτη 17 του μήνα, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται μετά τις 3 το μεσημέρι στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για τη ΣΔΑΜ σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία

Posted: 15 Jun 2020 10:28 AM PDT

Δόθηκε στη δημοσιότητα το χρηματοδοτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 31.412.033,10 ευρώ που ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο και το οποίο αφορά έργα και δράσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον Δήμο Μεγαλόπολης -όπως και στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας.

“Για μας έχει απόλυτη προτεραιότητα το Επιχειρηματικό Πάρκο” σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπενθύμισε παράλληλα:

“Εχουμε ήδη αποφασίσει να καλύψουμε τις επιπλέον απαιτούμενες πιστώσεις για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού πνοής για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή της, πιστώσεις που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ”.

Σκοπός του όλου προγράμματος -η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018- είναι “να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες δράσεις και παρεμβάσεις καθώς και τα σχετικά έργα για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση και η σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών και η δημιουργία θέσεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας, δεδομένου του εθνικού στόχου της πλήρους απολιγνιτοποίησης έως το 2028 και της επίδρασης που θα έχει η επίτευξή του στην οικονομική δραστηριότητα των προαναφερθεισών περιοχών, οι οποίες έχουν σημαντικό βαθμό εξάρτησης από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη”.

 

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Οι Αξονες Προτεραιότητας του Προγράμματος ορίζονται ως εξής:

– Α.Π.1: Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) 7.000.000 ευρώ

Μέτρο 1: Επικαιροποίηση των υφιστάμενων Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα και κατάρτιση των αναθεωρημένων Σχέδιων 150.000 ευρώ

Μέτρο 2: Πιλοτικές Ενεργειακές Παρεμβάσεις για δράσεις προτεραιότητας και για την ωρίμανση δράσεων με βάση τις κατευθύνσεις των Σχεδίων Δράσης 6.850.000 ευρώ

– Α.Π.2 :Σχέδια Δράσης για την Κυκλική Οικονομία 7.250.000 ευρώ

Μέτρο 1 Κατάρτιση τοπικών Σχεδίων Δράσης για την Κυκλική Οικονομία 250.000 ευρώ

Μέτρο 2: Πιλοτικές Παρεμβάσεις για δράσεις προτεραιότητας και για την ωρίμανση δράσεων με βάση τις κατευθύνσεις των Σχεδίων Δράσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας 7.000.000 ευρώ

– Α.Π.3 : Πρόγραμμα Ενεργειακών Κοινοτήτων 3.560.000 ευρώ

Μέτρο 1-Α’ Φάση Υλοποίησης του Άξονα: Εκπόνηση Τεχνικού Οδηγού 60.000 ευρώ

Μέτρο 2-Β’ Φάση Υλοποίησης του Άξονα : Χρηματοδότηση των Δράσεων υποστήριξης 1.000.000 ευρώ

Μέτρο 3-Γ’ Φάση Υλοποίησης του Άξονα: Χρηματοδότηση πιλοτικών έργων 2.500.000 ευρώ

– Α.Π.4 : Πιλοτικό Πρόγραμμα Κυκλικής Διαχείρισης αστικών υγρών αποβλήτων στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας 2.500.000 ευρώ

Μέτρο 1- Α’ Φάση Υλοποίησης του Άξονα : Εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και των διαδικασιών σχεδιασμού και αδειοδότησης του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων 1.000.000 ευρώ

Μέτρο 2 – Β’ Φάση Υλοποίησης του Άξονα: Ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών για την συλλογή των αποβλήτων 1.500.000 ευρώ

– Α.Π.5 : Ανάπτυξη εξειδικευμένης Ζώνης Καινοτομίας στην Δυτική Μακεδονία 150.000 ευρώ

Μέτρο 1: Εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας, Οργάνωσης και Θεσμοθέτησης της Ζώνης Καινοτομίας, Καθαρής Ενέργειας και Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών 150.000 ευρώ

– Α.Π.6 : Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 10.202.033,10 ευρώ

– Α.Π. 7: Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης 80.000 ευρώ

Μέτρο 1: Επικαιροποίηση της εκπονηθείσας «Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης» 80.000 ευρώ

– Α.Π. 8: Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας (ιδίως εκπόνηση μελετών, υπηρεσίες συμβούλου επικοινωνίας, υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, υπηρεσίες νομικού συμβούλου) 670.000 ευρώ

 

Την αναλυτική απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου μπορείτε να δείτε εδώ:

Προκύρηξη Πράσινου Ταμείου ΠΔΕ

Ενα κτήριο για τις υπηρεσίες της στην Τρίπολη επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 15 Jun 2020 10:25 AM PDT

Σε ένα και μόνο κτήριο επιδιώκει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου να στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Τρίπολη, οι οποίες τώρα βρίσκονται διεσπαρμένες σε πολλά οικήματα, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου -το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου- στην οποία το σώμα προέβη σε ορισμό εκπροσώπων σε επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει την καταλληλότητα ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, “θα εγκαταλειφθούν από την Περιφέρεια όλα τα κτήρια στην Τρίπολη που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για τα αμεα. Η κατεύθυνση είναι να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες σε ένα κτήριο, το οποίο θα τις πληροί” σημείωσε ο Π. Νίκας, εξηγώντας ότι με την κίνηση αυτή επιδιώκεται παράλληλα, η μείωση του κόστους ενοικίασης, καθώς και η βελτίωση του εργασιακού χώρου των εργαζομένων.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ωστόσο ότι προχωρούν και οι διαδικασίες για την διαμόρφωση και ανακατασκευή των υποδομών σε χώρους των στρατοπέδων Τρίπολης και Ναυπλίου του οποίους το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει παραχωρήσει στην Περιφέρεια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της στις δύο εν λόγω πόλεις. Οσον αφορά την Κόρινθο, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε φάση αναζήτησης του χώρου που θα στεγάσει το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

Απόσυρση ενεργοβόρων οχημάτων της Περιφέρειας, αντικατάσταση με ηλεκτρικά

Posted: 15 Jun 2020 10:25 AM PDT

Αποσύρονται από την κυκλοφορία σειρά μηχανημάτων, αλλά και αρκετά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα και σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Μεταξύ των υπηρεσιακών οχημάτων που αποσύρονται περιλαμβάνονται και τρία που ήταν στην υπηρεσία του περιφερειάρχη για τις μετακινήσεις του, τα οποία θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά οχήματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη η Γιάννα Αγγελοπούλου

Posted: 15 Jun 2020 10:23 AM PDT

Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου  η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Τρίπολη την συγκεκριμένη ημέρα.

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου το Τζάνε – Καλαμάκι

Posted: 15 Jun 2020 10:21 AM PDT

Επανεκκινεί μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου το έργο του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη, στο τμήμα γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου, το οποίο έχει αποτελέσει πηγή πολλών καθυστερήσεων

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ήταν 12.000.000 ευρώ, έχει όμως φθάσει στα 24.000.000.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σχολίασε σχετικά ότι “στο δεκάμηνο, από όταν αναλάβαμε την περιφερειακή αρχή, υπήρξαν πολλές διαδικασίες, όπως ανατροπή αποφάσεων, επαναξιολογήσεις κ.α., με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου”.

Καθαρισμοί στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 15 Jun 2020 10:20 AM PDT

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί από το συνεργείο της  Π.Ε. Μεσσηνίας στους επαρχιακούς δρόμους του νομού, προκειμένου να κοπούν τα κλαδιά που εξέχουν πάνω από το οδόστρωμα.

Το συνεργείο εργάζεται στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα – Αρσινόη – Αρχαία Μεσσήνη των 7ης, 22ης και 24ης επαρχιακών οδών, με στόχο η κυκλοφορία όλων των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια και να αποφεύγονται τα ατυχήματα, για τα οποία -σύμφωνα με το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα- υπεύθυνοι θα είναι οι παρόδιοι  ιδιοκτήτες, εφόσον δεν επιτρέψουν παρεμβάσεις για κλάδεμα του πράσινου που εξέχει στο οδόστρωμα.

Για τον λόγο αυτό σημειώνεται ότι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διευκολύνουν  το συνεργείο και να μην δημιουργούν προβλήματα στις εργασίες κοπής βλάστησης εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης των οδών.

Για το ίδιο θέμα από τα μέσα Φεβρουαρίου ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας σε όλους τους δήμους του νομού, προκειμένου να το γνωστοποιήσουν στους δημότες τους.

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό στις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας

Posted: 15 Jun 2020 10:19 AM PDT

Λήψη δειγμάτων από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας που επιθυμούν να ελεγχθούν για τον κορονοϊό Covid-19 θα γίνει αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων “Παναγιώτης Φωτέας”, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου και θα επαναληφθεί και μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου, ενώ προγραμματίζεται και η λήψη δειγμάτων από τις υπηρεσίες της Π.Ε. στην Κυπαρισσία.

Η πιο πάνω διαδικασία αναλαμβάνεται μετά από σχετική πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας, κι ενώ έχει προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Παναγιώτη Κατσαφάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ