Υπογραφή για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα στις επόμενες 10 ημέρες & Άλλα νέα..

0
Απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις

Posted: 14 Jan 2021 11:21 AM PST

Ως απάντηση σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωστοποίησε το εξής:

“Σχετικά με την εμμονή της κ. Μπούζα, σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα, να αναφέρεται συχνά στο έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και να περηφανεύεται για αυτό, μηδενίζοντας το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Το έργο της απελθούσας Περιφερειακής Αρχής το έκρινε ο λαός και αποφάσισε. Στη Μεσσηνία δε, με εκκωφαντικό τρόπο. Αλλά προφανώς δεν πήρατε το μάθημα που σας δίδαξε ο μεσσηνιακός λαός.

Αμφισβητείτε την κρίση των Μεσσηνίων μήπως;

Εμείς καθόλου.

Μας έχει γίνει πλέον συνήθεια να διαβάζουμε τις ανακοινώσεις σας στο γνωστό ύφος, κάθε φορά που ανακοινώνονται έργα, τα οποία τα «οραματιστήκατε» εσείς πρώτοι, αλλά 10 χρόνια τώρα δεν καταφέρατε να τα κάνετε…

Ιδιαίτερα στην Π.Ε. Μεσσηνίας όλοι βίωσαν το ανύπαρκτο αποτύπωμά σας.

Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε”.

Καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου

Posted: 14 Jan 2021 11:19 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 599.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 14 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (covid-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.283, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.682 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.815 (30,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 227 (69,2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 88,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1006 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.387 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.183 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 29, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.708.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 11, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 8, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας είναι συνολικά 32 (Αργος 2, Τρίπολη 4, Κόρινθος 9, Σπάρτη 6 και Καλαμάτα 11).

Ελεγχόμενη μέχρι στιγμής η κατάσταση στις περιοχές της Αργολίδας και της Σπάρτης, κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ, τηλεδιάσκεψη με περιφερειάρχη

Posted: 14 Jan 2021 11:18 AM PST

Στις δύο περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που από τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, εφαρμόζεται αυστηρό lockdown λόγω του νέου κορονοϊού -την Π.Ε. Αργολίδας και τον Δήμο Σπάρτης, στην Π.Ε. Λακωνίας- βρίσκονται στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, το πρωί σήμερα κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκε την Αργολίδα -με αιρετούς και άλλους φορείς της οποίας είχε τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας-, ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει ανάλογη επίσκεψη στη Λακωνία, με αιρετούς και φορείς της οποίας θα έχει τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, στην Τρίπολη, στην Αργολίδα βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός δημόσιας υγείας, Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, υπάρχει “συνεχής επικοινωνία της Περιφέρειας με τον ΕΟΔΥ και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα και παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι σε κάθε μία από τις δύο πιο πάνω περιοχές υπάρχουν από δύο ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) υπό τον ΕΟΔΥ, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Η κατάσταση είναι καλή και στις δυο περιοχές” επισήμανε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, γιατί είναι γνωστό πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν μεταβολές”.

Ο περιφερειάρχης παρέθεσε στοιχεία που είχε στη διάθεσή του μέχρι το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, γνωστοποιώντας ότι στην Αργολίδα έγιναν 400 τεστ στα οποία δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και προσθέτοντας ότι στο Νοσοκομείο Αργους νοσηλεύονται 2 άτομα με covid-1, παρατηρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εικόνα όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς.

Στη Λακωνία, εξ άλλου, συνέχισε ο Π. Νίκας, σήμερα Πέμπτη έγιναν 100 τεστ από τα οποία προέκυψε μόνο ένα κρούσμα, προσθέτοντας παράλληλα ότι στο νοσοκομείο Σπάρτης νοσηλεύονται 6 άτομα.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμώντας ότι “εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, τότε το ‘σκληρό’ lockdown θα τελειώσει τη Δευτέρα” σε Αργολίδα και Σπάρτη -“νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και στην Αργολίδα και στη Λακωνία” δήλωσε.

“ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ”

Οπως τόνισε επιπλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τέτοιες ώρες “θα πρέπει, ιδιαίτερα τα στελέχη, να είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι και να έχουμε ενιαία στάση” παρατηρώντας με νόημα:

“Ενοχλούμαι ιδιαίτερα με όλους αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά, μέσα σε συνθήκες πολέμου. Γιατί είναι πόλεμος αυτό που έχουμε. Οταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας, να επιμεριστούν ευθύνες -γιατί είναι βέβαιο ότι έγιναν και λάθη. Ας τα πούμε μετά όμως” σημείωσε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε:

“Και βεβαίως, μετά να κουβεντιάσουμε και την μέτρια κατάσταση που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειάς μας και να δούμε, ειλικρινά, γιατί μετά από τόσα ΕΣΠΑ δεν έχουμε ακόμα τον αναγκαίο εξοπλισμό ή τις αναγκαίες υποδομές. Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Η Αργολίδα, λόγου χάριν, είναι η μοναδική Π.Ε. στην χώρα που δεν έχει ένα μεγάλο νομαρχιακό νοσοκομείο”.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στην ατομική ευθύνη του καθενός, υπογραμμίζοντας:

“Καλό είναι να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος ή στους εκπροσώπους του, το συνηθίζουμε άλλωστε. Με ενημερώνουν όμως, από την Αστυνομία, ότι στις περιοχές που αναφερόμαστε σήμερα, υπήρχαν χωριά με καφενεία ανοιχτά. Τι θέλουμε τελικά, αλήθεια; Εναν αστυνομικό για τον καθένα μας για να επιβάλει τα αυτονόητα μέτρα; Οποιον σχεδιασμό κι αν έχουν, όποιες οδηγίες κι αν δίνουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αν ο καθένας μας δεν τα εφαρμόζει, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει” δήλωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει:

“Είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει η ζωή μας, ότι έχει κουραστεί ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανέναν άλλο τρόπο άμυνας. Υπάρχει η ελπίδα και η αισιοδοξία των εμβολίων, εκτιμώ ότι θα επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε καλύτερα το Πάσχα και πολύ καλύτερα το ερχόμενο καλοκαίρι. Κοιτάξτε τι γίνεται και στις άλλες χώρες, παντού υπάρχουν προβλήματα, σοβαρά προβλήματα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα απόφαση για την προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 16.368 ευρώ, που προορίζεται για το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Ο εν λόγω εξοπλισμός διατίθεται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο της συνδρομής της στον αγώνα των δημόσιων δομών υγείας εναντίον του νέου κορονοϊού.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή “σκληρού” lock down στην Π.Ε. Αργολίδας και στον Δήμο Σπάρτης:

Απόφαση για την Π.Ε. Αργολίδας

– Απόφαση για τον Δήμο Σπάρτης

Υπογραφή για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Posted: 14 Jan 2021 11:13 AM PST

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας που έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

“Το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει την Περιφέρειά μας για δεκαετίες -και είναι γνωστή η κατάσταση, ιδιαίτερα και σε περιοχές τουριστικές- φθάνει στο τέλος του” σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

“Η εκτίμηση είναι ότι σε 10 μέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλήρως η απαιτούμενη θεσμική διαδικασία”.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι “η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής. Με ένα Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο, λόγω της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική, είναι κατανοητό ότι ακόμα θα βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν” για να τονίσει στη συνέχεια:

“Η Οικονομική Επιτροπή και οι αυξημένες αρμοδιότητες που της δόθηκαν, μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε σήμερα εν όψει της άμεσης έναρξης κατασκευής των εργοστασίων, τα οποία είναι τυποποιημένα και σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί”.

Παράλληλα, όμως, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε ότι εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα με τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ:

“Το πρόβλημα με τις χωματερές, δυστυχώς εξακολουθεί. Αποκαταστάθηκαν, υποτίθεται, κάποιες, αλλά στη συνέχεια δέχονταν και πάλι σκουπίδια -αλήθεια, όμως, πού να τα πάνε και οι δήμαρχοι; Πρόσφατα κλήθηκα από τον εισαγγελέα για την περιοχή της Πύλου, κληρονομώ καταστάσεις που πράγματι είναι εφιαλτικές για τις περιοχές που τις υφίστανται” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το δικόγραφο για την εκκαθάριση εν λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 14 Jan 2021 11:12 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε δια των δικηγόρων της σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, το δικόγραφο με το οποίο ζητεί την εκκαθάριση εν λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε., εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εξαιρετικά μεγάλη πλειοψηφία.

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι σήμερα, στην οποία επανέλαβε ότι το έλλειμμα του 1.300.000 ευρώ το εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές “και έγινε αποδεκτό και υπογράφηκε απ’ όλους”. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης:

“Σήμερα κατατέθηκε στο δικαστήριο το δικόγραφο με το οποίο ζητούμε τη λύση και την εκκαθάριση εν λειτουργία της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. Δηλαδή σήμερα υλοποιήσαμε την απόφαση που με πολύ μεγάλη πλειοψηφία πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο -γιατί άκουσα υποτιμητικά ότι ‘και κάτι κουμουνιστές το ψηφίσανε’”. Και συνέχισε:

“Θα πάρει καιρό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά στις δημοκρατικές και πολιτισμένες κοινωνίες, όταν διαφωνούμε δεν βριζόμαστε. Πάμε στην δικαιοσύνη και περιμένουμε το πόρισμά της. Γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια” είπε ο Π. Νίκας, διευκρινίζοντας:

“ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΑΔ”

“Πρώτον, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν. Αυτό είναι το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της πρώην Αρχής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που αναφέρεται μόνο σε μια δραστηριότητα στην «Πελοπόννησος» Α.Ε. Δεν είμαι ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής.

Δεν ξέρω ποιος τα βάζει με την ΕΑΔ και με τους 15 οικονομικούς εισαγγελείς. Γιατί το κρύβουμε. Λέμε ο Νίκας. Ο περιφερειάρχης. Αλλά δεν λέμε ποτέ η Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Οποιος αισθάνεται ότι είναι διεφθαρμένος ας απαντήσει στην Αρχή, την έκθεση της οποίας έχω κοινοποιήσει σε όλες τις παρατάξεις και στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων.

Στην ΕΑΔ πρέπει να δοθούν οι απαντήσεις, όταν κληθούν όποιοι κληθούν. Εγώ δεν είμαι, ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, αλλά αυτά που γράφονται στην έκθεση είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Η Αρχή έχει ανακαλύψει διάφορα «τερατάκια» και «τέρατα» στην λειτουργία της «Πελοπόννησος» Α.Ε. Αυτό πρέπει να απαντηθεί.

Η Αρχή εντόπισε 1.300.000 ευρώ έλλειμα. Το ίδιο εντόπισαν και οι ορκωτοί λογιστές και το πόρισμά τους έγινε αποδεκτό και υπογράφηκε απ’ όλους. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν έχουμε προφανώς κάτι να παρεμποδίσουμε, να μην έρθει στο φως.

Η ΠΕΔ

Δεύτερον: τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων. Ημουν 13 χρόνια δήμαρχος στην μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας και ο πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων.

Γιατί τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων δεν διασφαλίστηκαν στα 6 – 7 χρόνια, όταν ο πρόεδρός της ήταν αντιπρόεδρος και έχει βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές του και όταν ήρθε εδώ ο Νίκας τότε υπήρξε το πρόβλημα; Τι υπήρξε αλήθεια; Ποιο πρόβλημα;

Να γίνει έλεγχος; Ασφαλώς. Ελεγχος έγινε από την Αρχή της Διαφθοράς. Ελεγχος θα γίνει από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Ελεγχος έγινε από τους ορκωτούς λογιστές. Ελεγχος θα γίνει με τον ορισμό πραγματογνωμόνων από το δικαστήριο.

Ζητήθηκε να γίνει νέος έλεγχος στον ισολογισμό του 2019. Από ποιόν; Απ’ αυτόν που τον ψήφισε; Φυσικά και να γίνει! Πώς να γίνει όμως ο νέος έλεγχος παρ’ εκτός ως ο νόμος ορίζει; Πάμε στο δικαστήριο και παίρνουμε μια νέα απόφαση. Ετσι ορίζει ο νόμος. Δεν μπορούμε να παίζουμε και να φτιάχνουμε δικούς μας νόμους. Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε δικηγόρους και ορκωτούς λογιστές που γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος για τον τρόπο που γίνεται επανέλεγχος.

Αυτό είπαμε εγγράφως και στην απάντησή μας, ας πάρει την απόφαση από το δικαστήριο για τον επανέλεγχο που ζητεί. Θα είμαστε κι εμείς εκεί όμως και θα πούμε ότι προσυπέγραψε το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών.

Είναι δόκιμος στην Δημοκρατία ο τρόπος. Αν έχουμε διαφωνίες να προσφεύγουμε σε δικαστήρια. Δεν χρειάζονται ούτε ύβρεις ούτε επιθετικότητα, ούτε να αναφερόμαστε στα παιδιά του άλλου και να λέμε «φήμες»… Εδώ δεν είμαστε χουλιγκάνοι. Εδώ δεν είναι εξέδρα. Εδώ είναι πολιτικά, θεσμικά όργανα και πρέπει να είμαστε σοβαροί σ’ αυτά τα οποία λέμε.

Προφανώς εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που υποχωρούν. Ποτέ. Ούτε φοβάμαι.

Ούτε θα με κάμψουν οι συκοφαντίες, καθημερινές, δυστυχώς, του πρώην περιφερειάρχη. Πήρα μια εντολή την οποία θα φέρω εις πέρας, ό,τι και να γίνει” δήλωσε ο Π. Νίκας.

ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

Ο περιφερειάρχης, ωστόσο, έκανε αναφορά και στην επίκληση που έγινε περί “εσωκομματικών ζητημάτων”, για να σημειώσει, μεταξύ άλλων:

“Ο υβριστής μου. Ο κατήγορός μου. Αυτός που τελευταία με συκοφαντεί και προσφέρει βακτηρία στον προηγούμενο περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Ποιός; Ο διαγραμμένος από τον πρόεδρο της ΝΔ; Ο διαγραμμένος γιατί χρησιμοποίησε ύβρεις, συκοφαντίες, είχε ρατσιστική συμπεριφορά; Αυτός αναφέρεται πού; Στη Νέα Δημοκρατία. Και με σπιλώνει.

Εχετε μια δήλωσή μου με την οποία αναφέρομαι κατά στελέχους της Νέας Δημοκρατίας; Πώς βγαίνει ένας θεσμικός παράγοντας και υβρίζει με αυτό τον τρόπο; Πώς γίνεται αυτό;

Είναι εκτός της οικογενείας της φιλελεύθερης παράταξης με τις συγκεκριμένες αρχές, που σέβεται τον άνθρωπο, που επιχειρηματολογεί.

Προφανώς η βακτηρία ακούει το σύμμαχό της. Ετσι έγινε Θυμόμαστε τις ύβρεις εναντίον του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένα.

Τις ύβρεις που γίνονται κάθε φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του προέδρου κ. Μητσοτάκη και από ποιον. Στους υβριστές υπάρχουν πάντα κοινά χαρακτηριστικά” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

‘ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ”

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι ως περιφερειάρχης έχει εξαιρετική συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου -“έχω άριστη συνεργασία, και με τους 25. Ας σταθούν δίπλα του δύο δήμαρχοι να πουν ότι συμφωνούν με αυτά που κάνει. Προσπαθώ να βοηθήσω έναν – έναν δήμαρχο, αλλά κανείς δεν έχει διακριτική μεταχείριση όπως είχε ο εν λόγω από τον προηγούμενο περιφερειάρχη.

Ντράπηκα για τη δήλωση που έκανε -υποτίθεται υπέρ μου- την δεύτερη Κυριακή, μια κατάπτυστη δήλωση κατά του ευεργέτη του. Ο προηγούμενος περιφερειάρχης του έκανε μελέτες και του έδωσε πάρα πολλά χρήματα για έργα. Τι να την κάνω την δήλωση την δεύτερη Κυριακή; Οι εκλογές κρίθηκαν την πρώτη.

Εχω άριστη συνεργασία με τους δήμους. Για δε το Αργος, το ιστορικό και το αγαπημένο, εκτελούμε έργα αυτή τη στιγμή της τάξεως των 20.000.000 ευρώ. Είναι διαλυμένος ο Βιολογικός Καθαρισμός Αργους και Ναυπλίου και έρχεται η Περιφέρεια, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, και διαθέτει τα χρήματα να τον επισκευάσει γιατί έχει βρωμίσει ο Αργολικός Κόλπος. Κάθε μέρα παρακαλούμε να έρθουν οι αποφάσεις από το Αργος, καθώς έχουμε 13.000.000 ευρώ για την ύδρευση, με την πόλη να υδροδοτείται από τη Λέρνη, με τα γνωστά προβλήματα. Δεν έχουμε μέχρι τώρα καμία ανταπόκριση.

Το καλοκαίρι κάηκαν οι Μυκήνες, εξευτελίστηκε η χώρα από ένα παράνομο καλώδιο, έχω την έκθεση της Πυροσβεστικής. Επειδή η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα, δεν θέλω να πω τίποτε περαιτέρω. Η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα κατατεθεί σε λίγο στον εισαγγελέα.

Πώς καήκαν, λοιπόν, οι Μυκήνες και πώς έρχεται η Περιφέρεια, χωρίς αρμοδιότητα, και διαθέτει το ποσό των 700.000 χιλιάδων ευρώ για εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης” είπε ο περιφερειάρχης. Και κατέληξε:

“Εχω τις δυνάμεις, με τη βοήθεια του Θεού, να παλέψω για το λαϊκό και δημόσιο συμφέρον. Αλλοίμονο στον πολιτικό που παίρνει αξίωμα από τον λαό και φεύγει και δεν αφήνει πίσω του τίποτα. Οταν παίρνουμε ένα αξίωμα, τουλάχιστον να αφήνουμε πίσω μας το αποτύπωμά μας, γιατί τα αξιώματα είναι για όλους και η πορεία μας εδώ είναι πολύ σύντομη. Τουλάχιστον, ας αφήνουμε αγαθή ανάμνηση στο πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα του κόσμου και τι οραματικό έργο αφήνουμε πίσω μας για τις επόμενες γενιές”.

Aύριο Παρασκευή η αυτοψία του γ.γ. Πολιτισμού και περιφερειάρχη στο Τζάνε – Καλαμάκι, επισκέψεις σε Κορώνη και Μεθώνη επίσης

Posted: 14 Jan 2021 11:11 AM PST

Aύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα γίνει η αρχικά προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, αυτοψία στην περιοχή των αρχαιοτήτων, στο τμήμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου.

Eιδικότερα, στο πλαίσιο της καθόδου του γενικού γραμματέα, θα γίνουν επισκέψεις στο Πεταλίδι για το θέμα του δρόμου κι ακόμα, στην Αίπεια, στην Κορώνη -όπου ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα υπογράψει με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα τη σύμβαση για τον δρόμο προς τα Λειβαδάκια, προϋπολογισμού 241.000 ευρώ- και τέλος στην Μεθώνη, προκειμένου να διερευνηθεί το πρόβλημα με τις καταπτώσεις τμημάτων του κάστρου.

Με στελέχη εταιρείας που σχεδιάζει μονάδα χαρτοπολτού στη Μεγαλόπολη συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 14 Jan 2021 11:10 AM PST

Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρείας χαρτοπολτού, η οποία ενδιαφέρεται για την δημιουργία μονάδας στην Μεγαλόπολη, θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Τρίπολη.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι για την περιοχή της Μεγαλόπολης -στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ- έχει εκφραστεί ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, από πολλές εταιρείες.

Σημαντικές ανακοινώσεις από την γ.γ. του ΥΠΕΝ για το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας

Posted: 14 Jan 2021 11:08 AM PST

“Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) βρίσκεται η ολοκλήρωση, σε συνεννόηση με  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της δέσμης φορολογικών – αναπτυξιακών κινήτρων που θα επιταχύνουν την υλοποίηση επενδύσεων, αλλάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη”.

Τα παραπάνω αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον χαιρετισμό της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου στην πρόσφατη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η γ.γ. μετέχει στις συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής για το ΣΔΑΜ στην μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία μέλος είναι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σχολίασε θετικά τις αναφορές της γενικής γραμματέως, υπογραμμίζοντας παράλληλα την εξαιρετική συνεργασία του τόσο με την Αλ. Σδούκου, όσο και με τον πρόεδρο της Επιτρόπής καθηγητή Κωστή Μουσουρούλη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΝ

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνονται τα εξής:

“«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα είναι ο βασικός μοχλός για την ταχεία ανάκαμψη που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία εξερχόμενη από την πανδημία. Επιδιώκουμε η Ελλάδα να είναι μεταξύ των πρωταθλητών της Πράσινης Μετάβασης».

Αυτό το μήνυμα έστειλε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στην Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ξεκινώντας από την απολιγνιτοποίηση, η  κ. Σδούκου υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε ως προς την υλοποίηση των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα κατά το 2020, παρά το βαρύ αποτύπωμα της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (masterplan) για τις λιγνιτικές περιοχές και έσβησαν οριστικά τα φουγάρα της λιγνιτικής μονάδας του Αμυνταίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει να υλοποιείται τo masterplan για τη μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή»  τόνισε η κυρία Σδούκου, κάνοντας λόγο για ένα «σχέδιο οραματικό, συνεκτικό και δομημένο, που θέτει τα θεμέλια για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και δίνει μια ματιά στο μέλλον με εμβληματικές ενεργειακές επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην αποθήκευση ενέργειας, στο υδρογόνο και στην ηλεκτροκίνηση».

Βασικά συστατικά του σχεδιασμού είναι η χρηματοδότηση, ύψους 5 δισ. ευρώ, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι «ζεστό» χρήμα, καθώς και σειρά επενδυτικών σχεδίων όχι μόνο στην πράσινη ενέργεια, αλλά και στην έρευνα και καινοτομία, τον βιώσιμο τουρισμό, την έξυπνη γεωργία, τη βιομηχανία και το εμπόριο.

Δεκαέξι εμβληματικές προτάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει μέσα από την ειδική πλατφόρμα, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Μια εξ αυτών είναι η κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, που ξεκίνησε το 2020, παρά τα εμπόδια της πανδημίας.

«Εντός του 2021, θα ακολουθήσει το κλείσιμο τριών ακόμα λιγνιτικών μονάδων (Καρδιά 3 και 4 και Μεγαλόπολη 3). Παράλληλα, προχωρά η εφαρμογή του masterplan, με προτεραιότητα την αποκατάσταση των εδαφών των λιγνιτικών πεδίων της ΔΕΗ, στο οποίο θα απασχοληθεί σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού. Για τη χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος, θα κινητοποιηθούν πόροι ύψους 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ) που θα βάλουν τις βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών καθορίζοντας χρήσεις γης. Η Συντονιστική Επιτροπή υπό τον κ. Κωστή Μουσουρούλη εργάζεται εντατικά για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης 2021-2027, καθώς και την κατάρτιση των Εδαφικών Σχεδίων, που αποτελούν προϋπόθεση για να “ξεκλειδώσουν” τα κονδύλια του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Στόχος μας είναι να είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καταθέσει τα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο ότι θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι της Πράσινης Μετάβασης» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σδούκου, επισημαίνοντας ότι ψηλά στην ατζέντα του ΥΠΕΝ βρίσκεται η ολοκλήρωση, σε συνεννόηση με  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της δέσμης φορολογικών-αναπτυξιακών κινήτρων που θα επιταχύνουν την υλοποίηση επενδύσεων, αλλάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, «χρειαζόμαστε επενδύσεις για την προσέλκυση των οποίων απαιτούνται τομές που θα κάνουν τις επενδύσεις σε ΑΠΕ πιο εύκολες και πιο ασφαλείς» σημείωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προώθηση της δεύτερης φάσης απλοποίησης και επιτάχυνσης της αδειοδοτικής διαδικασίας, η οποία θα ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2021, με έμφαση στις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Υπενθύμισε ότι μέχρι σήμερα, από διάφορα «σημεία εισόδου» υποβολής αιτήσεων για έργα ΑΠΕ (μικρά, μεσαία, μεγάλα ή στρατηγικά) έχουν αθροιστεί περίπου 75 GW, που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο αδειοδότησης. Επίσης, στον τελευταίο κύκλο υποβολής αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού στη ΡΑΕ, υποβλήθηκαν σχεδόν 2.000 αιτήσεις για νέα έργα ΑΠΕ, συνολικής ισχύος άνω των 45 GW, όταν οι στόχοι του του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) προβλέπουν μόλις 9 GW ως το 2030.

Εντός του 2021, θα οικοδομηθούν τα θεσμικά θεμέλια για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Προχωρά ήδη η εκπόνηση ρυθμιστικού πλαισίου για την αποθήκευση ενέργειας και το υδρογόνο.

Σημαντικό ορόσημο της νέας χρονιάς είναι και η εφαρμογή του νέου πλαισίου για τις διαγωνιστικές διαδικασίες σταθμών ΑΠΕ με ορίζοντα το 2024. Το σχέδιο έχει ήδη κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται σύντομα η τελική έγκριση.

«Η πρότασή μας προβλέπει τη διενέργεια έξι κοινών διαγωνισμών για αιολικά και φωτοβολταϊκά, με ποσόστωση ανά τεχνολογία» ανέφερε η κυρία Σδούκου. Το νέο διαγωνιστικό σχήμα θα ευνοήσει τον ανταγωνισμό και θα μειώσει τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών, διασφαλίζοντας παράλληλα σαφές πλαίσιο για τους παραγωγούς ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια.

«Το mega project της απεξάρτησης του ενεργειακού μας μείγματος από τον άνθρακα, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, και για τον πρωθυπουργό τον ίδιο προσωπικά» κατέληξε, τονίζοντας ότι η νέα ομάδα του ΥΠΕΝ υπό τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα θα δουλέψει με πολύ πάθος και όρεξη για απτά αποτελέσματα”.

Σύμβαση για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 14 Jan 2021 11:07 AM PST

Σύμβαση για την αποκατάσταση της οδοποιίας στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, με τον ανάδοχο του εν λόγω έργου.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και η προθεσμία για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων είναι 180 ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ