9/11: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» Εξεταστικά κέντρα Αρκαδίας… & Στο ΓΕΛ Άστρους

0

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο 79oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά. Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός, απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και έχει συνολική διάρκεια τρεις (3) ώρες.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών διαγωνισμών.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στην συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019). Τα εξεταστικά κέντρα έχουν καθοριστεί ως εξής:

1. Εξεταστικό κέντρο Τρίπολης: το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης

2. Εξεταστικό κέντρο Άστρους: το ΓΕΛ Άστρους

3. Εξεταστικό κέντρο Μεγαλόπολης: το ΓΕΛ Μεγαλόπολης

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες που θα διαγωνιστούν, όπως προσέλθουν στα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα εγκαίρως, στις 8.45 π.μ.. Απαραίτητο να διαθέτουν στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα. Αν κάποιοι μαθητές/τριες επιθυμούν να συμμετάσχουν – αν και δεν το έχουν δηλώσει – δύνανται να προσέλθουν την συγκεκριμένη προαναφερθείσα ώρα.

Για την ΔΕ

Η πρόεδρος Κωστοπούλου Καλλιόπη                        Ο Γεν. Γραμματέας Γκόνης Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here