Δράσεις στην κοινότητα από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Αρκαδίας – ΟΚΑΝΑ

0

Η σύνδεση και η φροντίδα των δεσμών στην κοινότητα είναι στο επίκεντρο των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενδυνάμωσης και ανθεκτικότητας.

Σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών του δικτύου «Γέφυρες στην Κοινότητα». Το δίκτυο απαρτίζεται από  εκπροσώπους  πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της πόλης μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη, περιοχή Θάνα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μέλη του δικτύου στο κλείσιμο της συνάντησης αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους:

«Χαιρόμαστε που είμαστε πάλι μαζί και που είμαστε στο εμείς με χιούμορ και θετική διάθεση να αντιμετωπίσουμε τη ζωή. Μέσα στο δύσκολο υπάρχει η αναγέννηση, μοιράζομαι και αποφορτίζομαι. Η ροή της κουβέντας με ζωντανεύει και με ανακουφίζει. Το μοίρασμα είναι όμορφο και μέσα από αυτό βρίσκουμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε του περιορισμούς μας.  Όταν είμαστε μαζί διαχειριζόμαστε τον φόβο, την ευαλωτότητα, την απειλή και προχωράμε με στήριγμα ο ένας τον άλλον. Οι λέξεις μας εμπνέουν αλλά και απέχουν από την πράξη. Παίρνουμε την προσωπική μας ευθύνη για να διανύσουμε αυτή την απόσταση».

Τη δράση συντονίζουν η Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης και η Ιωάννα Σίδερη, Ψυχολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here