0

Καταγράφηκαν 93 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου

Posted: 02 Apr 2021 11:06 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.080.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 2 Απριλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65,1% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή -0,18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 465 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου καταγράφηκαν 93 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 7.131.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 18, στην Π.Ε. Αρκαδίας 21, στην Π.Ε. Κορινθίας 30, στην Π.Ε. Λακωνίας 6 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 18.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 156 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 23, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 19, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 30, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 23 (τα 4 σε ΜΕΘ).

Προς ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Posted: 02 Apr 2021 11:05 AM PDT

Το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, προϋπολογισμού 48.850.00 ευρώ, υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΠΕΠ 2014 – 2020.

Το εν λόγω έργο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας”.

Διαβεβαίωση υπΑΑΤ προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θετική εισήγηση εκ μέρους του αναφορικά με την αύξηση της πίστωσης δακοκτονίας

Posted: 02 Apr 2021 11:03 AM PDT

Το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τέθηκε για μία ακόμα φορά από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο πλαίσιο της μακρά συνάντησης που είχε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Η Περιφέρεια αιτείται πρόσθετη πίστωση 1,2 εκ ευρώ για τη δακοκτονία προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η ελαιοπαραγωγή της, σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε διαμαρτυρία προς τον υπουργό για την μη ικανοποίηση μέχρι τώρα του σχετικού της αιτήματος. Παράλληλα, ο Π. Νίκας ζήτησε να αιτιολογηθεί η διάθεση πρόσφατα από την πολιτεία ανάλογης αύξησης σε άλλες ελαιοπαραγωγικές Περιφέρειες, σημειώνοντας ότι “σκοπός δεν είναι να μειωθούν οι παροχές προς άλλες Περιφέρειες, αλλά να αυξηθούν αυτές προς την δική μας για να προστατευθεί αποτελεσματικά η ελαιοπαραγωγή”.

Ο υπουργός δήλωσε ότι από την πλευρά του ότι έχει εισηγηθεί θετικά προς το υπουργείο Εσωτερικών για την αύξηση της πίστωσης δακοκτονίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Περιφέρεια για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και με φορείς του πρωτογενή τομέα, σχετικά με θέματα που αφορούν στη νέα ΚΑΠ, στην αγροτική ανάπτυξη κ.α.

ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό, στην Αθήνα – Στην Τρίπολη την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του Οργανισμού Α. Λυκουρέντζος

Posted: 02 Apr 2021 11:02 AM PDT

Ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις περιλαμβάνεται μεταξύ των ζητημάτων που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συζήτησε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη καταστροφή σε κηπευτικές και δενδρώδεις καλλιέργειες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην περιοχή της Τριφυλίας, σχετικά με τις οποίες ενημέρωσε τον υπουργό ο περιφερειάρχης.

Η πληγείσα έκταση στις περιοχές Γαργαλιάνων και Μαραθούπολης ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα και σύμφωνα με την εκτίμηση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας ζημιώθηκαν καλλιέργειες πατάτας (300 στρέμματα), πρώιμου καρπουζιού (100 στρέμματα), υπαίθριων κηπευτικών (50 στρέμματα), εσπεριδοειδών (50 στρέμματα) όπως επίσης και η ελαιοκαλλιέργεια (περίπου 10.000 στρέμματα), γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης προς τον Σπ. Λιβανό, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες για αποζημιώσεις όσον αφορά την φυτική γη γενικότερα, ωστόσο αναφορικά με την ελαιοκαλλιέργεια ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα.

“Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, εθεσα και πάλι στον υπουργό το θέμα εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε μεταξύ άλλων να συνυπολογίζεται πλέον και η επίπτωση από την κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και να γίνονται εκτιμήσεις με βάση τη σύγχρονη πραγματικότητα, μιας και η ασφάλεια του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε επιπλέον ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου αναμένεται στην Τρίπολη, για θέματα του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος -με τον οποίον ο περιφερειάρχης, ευρισκόμενος στο υπουργείο, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, σημείωσε ο περιφερειάρχης, θα έχει συναντήσεις για θέματα του Οργανισμού, ενώ θα προβεί και σε ανακοινώσεις σχετικά με αποζημιώσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον υπουργό Σπ. Λιβανό

Posted: 02 Apr 2021 11:01 AM PDT

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, στην οποία συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για εκτάσεις συνολικού εμβαδού 7.357.394 στρεμμάτων στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 3.310.827,49 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, πίστωση που θα προκύψει από α) την είσπραξη των τελών βόσκησης της Περιφέρειας και β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Περιφέρεια καθίσταται αρμόδια για την σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχος της σύμβασης είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοΐκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

Στην επιτροπή αναδιοργάνωσης ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ θα μετέχει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ν. Τζινιέρης

Posted: 02 Apr 2021 11:00 AM PDT

Μέλος στην ειδική επιτροπή αναδιοργάνωσης των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκων Τζινιέρης.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

“Η εν λόγω δεκαμελής επιτροπή γνωμοδοτεί επί των αλλαγών που κρίνονται αναγκαίες στον τρόπο διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και αναμένεται να συνεδριάσει σε δέκα ημέρες από σήμερα” δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι πλέον “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει λόγο στο μέγα θέμα αναδιοργάνωσης ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ”.

Καθαρισμοί τάφρων, συντηρήσεις δρόμων ΓΟΕΒ και αντιπυρικές παρεμβάσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 02 Apr 2021 10:22 AM PDT

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων του ΓΟΕΒ Παμίσου, με πρόσφατες παρεμβάσεις των συνεργείων της ΠΕ Μεσσηνίας στην περιοχή Πιπερίτσας και Μαυροματίου, ενώ ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των αναχωμάτων του Παμίσου από τη γέφυρα έως τη θάλασσα και κοντά στο φράγμα του ποταμού Αρι.

Επίσης, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας παρεμβαίνουν με εργασίες καθαρισμού των διωρύγων στην περιοχή Αριος και Ασπροπουλιάς, ενώ όσον αφορά το οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός της φυτικής γης στην περιοχή του Αριος, της Μικρομάνης και της Σπερχογείας.

Επιπλέον ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες η εργολαβία, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, στο δίκτυο του ΓΟΕΒ, με εργασίες καθαρισμού στις κύριες αποστραγγιστικές τάφρους.

Τέλος, όσον αφορά στον καθαρισμό ρεμάτων πραγματοποιήθηκαν εργασίες στις περιοχές Βασιλικού, Κόκλας και Κοπανακίου, ενώ στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο έγινε καθαρισμός αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Ραμοβούνι προς Μάλθη, της κοινότητας Βασιλικού.

Περιβαλλοντική ευαισθησία από την Π.Ε. Αργολίδας για το Ραμαντάνι

Posted: 02 Apr 2021 10:20 AM PDT

Στην απομάκρυνση σημαντικής ποσότητας ελαστικών αυτοκινήτων που είχαν απορριφθεί στο Ραμαντάνι, στις εκβολές του υδροβιότοπου, συνδράμει ουσιαστικά η Π.Ε. Αργολίδας διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό μηχανήματα και χειριστές.

Ειδοποιημένη η Π.Ε. από μέλη της οργάνωσης “save your hood”, την Βάση Ναυπλίου του ΟΦΚΑΘ και τους φίλους του υδροβιοτόπου, προχώρησε στην πιο πάνω παρέμβαση, η οποία γίνεται μετά από σχετική άδεια του Λιμεναρχείου και θα συνεχιστεί και αύριο.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι χειριστές των μηχανημάτων της Π.Ε., θα είναι παρόντες εθελοντικά, μαζί με τα μέλη των οργανώσεων, και μεθαύριο Κυριακή -όταν αναμένεται να έλθει όχημα εταιρείας ανακύκλωσης, προκειμένου να βοηθήσουν για να φορτωθούν τα λάστιχα για να απομακρυνθούν.

Σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 02 Apr 2021 10:18 AM PDT

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Αργολίδα απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 31 Μαρτίου στην Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου, του αρμόδιου για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, την ΔΑΟΚ και τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, όσον αφορά την ΔΑΟΚ Αργολίδας η δακοκτονία, οι ασθένειες των εσπεριδοειδών, αλλά και η στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας. Με τα στελέχη του ΓΟΕΒ συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ με την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Αργολίδας εξετάστηκαν τα έργα εγγείων βελτιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά την σύσκεψη, έγινε αυτοψία στο σημαντικό αρδευτικό έργο που εκτελείται στην περιοχή και το οποίο αφορά στη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα του Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών καλλιεργούμενων περιοχών του Δήμου Επιδαύρου.

Το έργο, προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ προβλέπει την κατασκευή 3 αντιλιοστασίων και δίκτυα συνολικού μήκους 31,9 χιλιομέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here