12 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών …

0

Οι Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους Γιατρούς, πάνω από τους ασθενείς και τώρα, απέναντι στην πανδημία COVID-19 και έγιναν όλοι μαζί, οι ήρωες με τις μπλε και πράσινες μάσκες.

Ενώθηκαν μαζί μας, συστρατεύτηκαν και δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα ενάντια σε έναν εχθρό που στερεί χιλιάδες ζωές σε όλο τον πλανήτη.

Πήραν την κλήση για μια ακόμα φορά, να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο, με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την ζωή.
Τα έβαλαν με έναν άγνωστο εχθρό,φοβήθηκαν αλλά δεν έκαναν βήμα πίσω… Λύγισαν αλλά δε σταμάτησαν…
Ανησυχούν για την υγεία τους, την ζωή τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα…Για τις ευάλωτες ομάδες που πρέπει να προστατέψουν.Στερήθηκαν την οικογένειά τους, προκειμένου να μην τους θέσουν σε κίνδυνο.Εκτέθηκαν οι ίδιοι στον εχθρό. Κινδυνεύουν… Πολεμούν με ότι μέσα έχουν, προκειμένου να βοηθήσουν και να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν.
Πολλοί έχασαν την ζωή τους, υπερασπίζοντας την ζωή των ασθενών τους…
Περισσότεροι από 300 νοσηλευτές και γιατροί στην Ελλάδα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.
Όμως, οι Νοσηλευτές δίνουν τη μάχη τους κάθε μέρα… 24 ώρες το 24ωρο… 365 μέρες το χρόνο…!!!
Είναι οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή που έρχεται στην ζωή, στις δύσκολες ώρες της ασθένειάς του, αλλά και όταν φεύγει από την ζωή.
Αυτό είναι το καθήκον τους. Αυτή είναι η αποστολή τους.
Εναρμονίζονται με τις νέες εξελίξεις της Ιατρικής, της Μαιευτικής και της Νοσηλευτικής επιστήμης, ενημερώνονται, εκπαιδεύονται, εξελίσσονται και προσαρμόζονται αποτελεσματικά σε κάθε νέα πρόκληση. Με εξειδικευμένη γνώση, επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες.
Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, δύναμη ψυχής και αγάπη στο συνάνθρωπο.
Οι Νοσηλευτές /τριες, οι Μαίες/τές είναι οι στυλοβάτες του συστήματος Υγείας και αποτελούν την κινητήριο δύναμή του. Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στην κοινότητα και σε όλα τα επίπεδα της υγειονομικής περίθαλψης.
Χρόνια πολλά λοιπόν στους υπέροχους συνεργάτες μας, με την ευχή, να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα και να προχωρήσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής…!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here