12/8: Η «Συμπολιτεία  του Πάρνωνα» συναντιέται φέτος στον Πλάτανο…

0

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού, η Καστάνιτσα, η Σίταινα, ο Πλάτανος και ο Χάραδρος ανταμώνουν για 7η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.Η «Συμπολιτεία  του Πάρνωνα» συναντιέται φέτος στον Πλάτανο για να αναπαραστήσει τον παραδοσιακό γάμο και να αναβιώσει ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής..

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7:30μ.μ:Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου. Η νύφη και ο γαμπρός ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους οργανοπαίκτες που τους συνοδεύουν, συναντιούνται στην Αγιάννα. Μόλις ολοκληρωθεί η αναπαράσταση, το ζευγάρι κερνάει τον κόσμο μαστίχα και κατευθύνεται μαζί με τα προικιά της νύφης στην πλατειά του χωριού, στις Χαρές, για να προσφέρει στους καλεσμένους παραδοσιακές δίπλες.

9:00μ.μ:Παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ομιλίες από εκπροσώπους των τεσσάρων χωριών. Μέσα από τις διηγήσεις αναβιώνουν τα ήθη και έθιμα του παραδοσιακού γάμου. Ένα ταξίδι στο χρόνο ζωντανεύει τις μνήμες για τους μεγαλύτερους και μαθαίνει τους νεότερους.

10:30μ.μ:Παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας με τον Δημήτρη Ρέππα και την ορχήστρα του.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας με τη συνεργασία των συλλόγων Καστάνιτσας-Σίταινας-Χαράδρου.

Καλή Αντάμωση!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here