17&19/2: Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

0

Καρναβάλι Βόρειας Κυνουρίας 2018

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στο γραφείο του Δημάρχου, ανάμεσα στον Δήμαρχο κο Μαντά, εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων Άστρους, Αγίου Ανδρέα και Κορακοβουνίου και της Πρόεδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, κα Κούβαλη, με θέμα την οργάνωση της συνεργασίας, τον καθορισμό των εργασιών και της προετοιμασίας  των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στον Δήμο μας, το διήμερο της Αποκριάς  17 και 18 Φεβρουαρίου 2018.

Το Καρναβάλι του 2018 θα εκτυλιχτεί σε τρία διαφορετικά χωρικά και χρονικά σημεία, όμως θα είναι ένα. Ξεκινά στο Άστρος το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζει στον Άγιο Ανδρέα το απόγευμα της Κυριακής, κλείνοντας την Κυριακή το βράδυ στο Κορακοβούνι.

Οργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Άστρους, Αγίου Ανδρέα και Κορακοβουνίου.

Ο Δήμος, συμμετέχοντας και στηρίζοντας ενεργά τους συλλόγους, προτρέπει όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές γιορτές, που γεννιούνται μέσα από τον ίδιο τον τόπο και τις δυνάμεις του και επιστρέφουν δυναμικά σε αυτόν.

Την Ιστορία τη γράφουν οι πρωταγωνιστές της. Στο Καρναβάλι της Βόρειας Κυνουρίας, πρωταγωνιστές  είναι οι Ομάδες του, που η κάθε μια, θα έχει τη δική της, πολύχρωμη, δημιουργική ιστορία.

Την καταθέτουν και την εμπλουτίζουν κάθε χρόνο με τον κόπο τους, το κέφι τους, τον εθελοντισμό τους και την αγάπη που βάζουν σε ότι μας παρουσιάζουν. Αυτές οι μικρές ιστορίες συνθέτουν την ονειρική ιστορία ενός θεσμού που τον βιώνει ο τόπος μας, οι άνθρωποι μας και οι επισκέπτες μας, με όλες τους τις αισθήσεις.

 

Η πρωτοτυπία:

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο, οι καρναβαλιστές και οι κατασκευαστές αρμάτων, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, υπερβάλλοντας πολλές φορές, στη βάση ενός όμορφου και άδολου ανταγωνισμού.

Γι’ αυτό και φέτος αποφασίσαμε από κοινού με τους Συλλόγους, να θεσπίσουμε δύο βραβεία.

Ένα για το καλύτερο Άρμα και ένα για την καλύτερη Ομάδα. Η ανακήρυξη του καλύτερου, θα γίνει με διαδικτυακή ανοικτή ψηφοφορία, στην ιστοσελίδα του Δήμου στο Facebook, που θα αρχίσει αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα.

 

Το μήνυμα:

Σε αυτό το όνειρο, που φέτος επιλέξαμε να είναι η καθαριότητα, μας καλεί να «συγκατοικήσουμε», να συμπορευτούμε και να συνδημιουργήσουμε, το Καρναβάλι του 2018. Και όπως κάθε χρόνο, δοκιμάζει τις ευαισθησίες μας και ενεργοποιεί τη φυσική μας ροπή για το ωραίο, το χρήσιμο και το καλό. Ας προσυπογράψουμε λοιπόν, ως συγκάτοικοι και φίλοι, την υποχρέωση μας να μην ρυπαίνουμε τους χώρους που ζούμε!

Στον Δήμο μας έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις για την καθαριότητα, που αξίζουν τον σεβασμό μας γιατί είναι η δική μας κατάθεση Πολιτισμού και Αξιοπρέπειας.

Το φετινό καρναβάλι θα διαπνέεται από μια συμφωνία!! Όλοι οι καρναβαλιστές στο τέλος των εκδηλώσεων δεσμεύονται ότι θα καθαρίσουν τους κοινόχρηστους χώρους από τα αντικείμενα και τα σκουπίδια του καρναβαλικού γλεντιού.

Ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα απομακρύνει άμεσα από τους δρόμους χαρτοπόλεμο και μικρο-υλικά.

Καλώς να ορίσετε λοιπόν όλοι, στην αισιόδοξη συντροφιά μας και τον φιλόξενο Δήμο μας!

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ