18/5 Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Εκπαιδευτική δράση στον “Ιερό Χώρο” της Β΄Εθνοσυνέλευσης με θέμα: «Mουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα».

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρος, στο πλαίσιο των δράσεών του και θέλοντας να φέρει σ’ επαφή τα παιδιά με την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής που διαμένουν, διοργανώνει εκπαιδευτική δράση στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, από τις 11:00 έως τις 13:00, ημέρα που εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που για το 2024 έχει ειδικό θέμα: «Mουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα».

Ο Σύλλογος συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα για την υλοποίηση της δράσης που απευθύνεται στα παιδιά που αγαπούν τα παραμύθια. Στόχος είναι, μέσω της δράσης αυτής, να δημιουργηθεί ένας φανταστικός κόσμος ανακάλυψης της τοπικής ιστορίας, μέσα από ιστορικά δρώμενα που μετουσιώνονται και χαρίζουν σε όλα τα παιδιά μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Θα πραγματοποιηθεί αφήγηση αποσπασμάτων από το ιστορικό παραμύθι «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο!!!», από τη δημιουργό του, εκπαιδευτικό κα Άννα Γαρδικιώτου και τις δημιουργούς των εργαστηρίων του, εκπαιδευτικούς κυρίες Γιαννούλα Καρκούλη και Αναστασία Θεοδοσοπούλου. Επίσης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τα παιδιά θ’ ανακαλύψουν τον μαγευτικό κόσμο της ιστορίας, ιχνογραφώντας φύλλα εργασίας μέσα από το παραμύθι, αλλά και θα παίξουν με τα διαδραστικά παιχνίδια του παραμυθιού.

Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης, δηλώστε συμμετοχή  στην Γραμματέα του Συλλόγου κα Πέτρη Δικαίου, τηλ. 6972776184.

Σημειώνεται πως μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 30 παιδιά, τα οποία θα συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ