20/7: Ο Τουρισμός Στην Ελλάδα

0
Πρόσκληση σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση
με θέμα:

Ο Τουρισμός Στην Ελλάδα

Το 16ο diaNEOsis Live θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/7 στις 18:30 (zoom link)

Η διαΝΕΟσις σας προσκαλεί σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα την Τρίτη 20/7 στις 18:30, με αφορμή τη δημοσίευση σχετικών ερευνητικών κειμένων τις επόμενες μέρες.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, όπως ο τουρισμός υγείας και ο οικοτουρισμός, και πόσο επικερδείς θα μπορούσαν να αποδειχθούν για την ελληνική οικονομία; Πόσο αναμένεται να αλλάξει το τοπίο του τουρισμού στη χώρα μας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής; Και πόσο κρίσιμη είναι η ανάπτυξη υποδομών στους τουριστικούς λιμένες (μαρίνες) της χώρας; Για την απάντηση αυτών και άλλων ερωτημάτων θα συνομιλήσουμε με εκπροσώπους της κυβέρνησης, φορέων και ειδικούς, ώστε να αναδειχθούν επιπλέον πτυχές για την ανάπτυξη του κρίσιμου αυτού κλάδου.

Την έναρξη της συζήτησης θα χαιρετίσει ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, ενώ χαιρετισμό – εισαγωγική τοποθέτηση θα πραγματοποιήσει η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετέχουν οι:

  • Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού
  • Θάνος Πάλλης, Καθηγητής Διοίκησης Λιμένων & Ναυτιλίας, ΕΚΠΑ
  • Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Περιβάλλοντος, ΕΚΠΑ
  • Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ και Πρόεδρος Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
  • Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ – μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Δηλώστε Συμμετοχή
Διαβάστε περισσότερα
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου της διαΝΕΟσις, “Οι Ιδέες της Πανδημίας”.

Το βιβλίο είναι μια συλλογή 15 κειμένων για τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και, κυρίως, η καταγραφή των βασικών εννοιών, ιδεών και τάσεων που θα περιγράφουν και τον κόσμο μετά την πανδημία.

Κυκλοφορεί στο e-shop της διαΝΕΟσις και σε όλα τα καλά ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Σημαντική σημείωση:
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον newsletter από εμάς, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email: info@dianeosis.org ή επιλέξτε την επιλογή “unsubscribe from this list” παρακάτω, προκειμένου να απεγγραφείτε από τη λίστα αποστολής. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@dianeosis.org ή τηλεφωνικά στο 213 002 3000.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here