27/2: Δελτία τύπου, για το συλλαλητήριο που θα υλοποιηθεί, ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΕ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 21/02/2018

Την Τετάρτη 20/02/2018 συνεδρίασαν εκπρόσωποι των σωματείων Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, Εργαζόμενων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας, του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και αποφάσισαν να συγκροτήσουν επιτροπή που θα συντονίζει τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που θα υλοποιηθεί ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 27/02/2018, στην Τρίπολη, στην πλ. Αγ. Βασιλείου στις 6:00μμ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμμετάσχουν μαζικά στο παραπάνω συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη εναντίωσή τους στην δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλλει η κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και καταστρέφει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τηλ. για πληροφορίες και επικοινωνία: 6974430637

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΔΕΗ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Π Ρ Ο Κ Α Λ Ο Υ Ν

Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και  Περιφέρεια Πελοποννήσου  που  συνδιοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο  του  Δήμου  Τρίπολης  ΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΠΟΥ  ΤΣΑΚΙΖΕΙ  ΤΑ   ΛΑΪΚΑ   ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ   ΓΙΑ   ΝΑ   ΑΥΞΗΘΟΥΝ   ΤΑ   ΚΕΡΔΗ  ΤΟΥ   ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Οι  συνταξιούχοι  έχουμε  πληρώσει  πολύ ακριβά την ανάπτυξή τους και μας περιμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις  και  τα  δικαιώματά μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ  τα  μέλη  μας  και   τους  συνταξιούχους   όλων   των  κλάδων  την  ΤΡΙΤΗ  27-2-2018  στις  6:00μ.μ.  στην  Κεντρική  Πλατεία  της  Τρίπολης  για  να  τους  υποδεχτούμε  αγωνιστικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεβρουάριος 2018

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) απέδειξε για άλλη μια φορά την πιστή υποταγή της, στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και του <<υγιούς ανταγωνισμού>> που τόσα δεινά έχει φέρει τις τελευταίες δεκαετίες στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, αλλά και στους εργαζόμενους του κλάδου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ με δηλώσεις του παρουσιάζει ως δήθεν συμφέρουσα για τον Ελληνικό λαό τους εργαζόμενους του κλάδου και την ΔΕΗ, την πρόταση του ομίλου <<ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ>> προς την διοίκηση της ΔΕΗ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου προσφέροντας  110 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα την επέκταση της ληστρικής σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με την «Αλουμίνιον της Ελλάδας» η οποία λήγει στο τέλος του  2020.

Είναι πρόκληση την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να παίρνουν το ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προχωράει ακόμη παραπέρα, κάνοντας αξιολόγηση ο ίδιος για το ποια πρόταση, ποιου επιχειρηματικού ομίλου είναι συμφερότερη, δήθεν για την συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.  Για ακόμη μία φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός βάζει πλάτη στα σχέδια της ολοκλήρωσης της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας με τεράστιες συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.

Η μόνη πρόταση είναι η δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας με κριτήριο για την Παραγωγή, Μεταφορά και  Διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Έτσι μόνο μπορεί να προστατευτεί  το εθνικό καύσιμο ο  λιγνίτης, να εγγυηθεί η  λειτουργία των μονάδων, να  εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα για τον λαό, η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας,   ο σεβασμός στο περιβάλλον και στα δικαιώματα των εργαζόμενων, 

Απαραίτητη  προϋπόθεση  ο ενωμένος και καλά οργανωμένος αγώνας με ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων και την απαιτούμενη κλιμάκωση.

 

Όλοι μαζί λοιπόν στον αγώνα για σύγκρουση με την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας με τελικό στόχο την ανατροπή της.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here