30 χρόνια ζωντανεύοντας την ύπαιθρο & όλα τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 65 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου

Posted: 22 Mar 2021 11:06 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.707.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 22 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.707, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 238.830 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 79 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.075 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 681 (66,4% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.592 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή -23,05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.531 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 65 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.267.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 12, στην Π.Ε. Αρκαδίας 14, στην Π.Ε. Κορινθίας 30, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαρτίου καταγράφηκαν συνολικά 130 κρούσματα (99 το Σάββατο και 31 την Κυριακή), στην Αργολίδα 26 (19 και 7), στην Αρκαδία 30 (24 και 6), στην Κορινθία 53 (38 και 15), στη Λακωνία 7 (5 και 2) και στη Μεσσηνία 14 (13 και 1).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 172 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 34, Παναρκαδικό Τρίπολης 28, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 50 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 29 (2 σε ΜΕΘ).

“Μοριάς ’21”: Ενα συναρπαστικό ταξίδι στον τόπο που άναψε η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης

Posted: 22 Mar 2021 11:05 AM PDT

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και 8 δήμους της- ανέπτυξαν το πρόγραμμα “Μοριάς ’21”.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ειδικότερα ότι “πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσκαλεί τους απανταχού Ελληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν -μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές και εικονικές δράσεις- την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία.

Την επιστημονική τεκμηρίωση του προγράμματος έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπό την εποπτεία του ομότιμου καθηγητή Θάνου Βερέμη και του καθηγητή Νικόλαου Ζαχαριά.

Με κεντρικό μήνυμα “Κι εγώ στον Μοριά”, το πρόγραμμα αποκαλύπτει στον επισκέπτη της Πελοποννήσου την οργανική  σχέση του τόπου με την Επανάσταση του 1821, μέσα από θεματικές διαδρομές σε εμβληματικές πόλεις, χωριά και καστροπολιτείες, πυργόσπιτα και ταμπούρια, ιστορικές μονές και λημέρια αγωνιστών, πεδία κρίσιμων μαχών και πολιτικών αποφάσεων στην Ανατολική και Δυτική Μάνη, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Μονεμβασιά, στο Ναύπλιο, στην Πύλο και στην Τρίπολη, περιοχές που επελέγησαν βάσει της μελέτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλες δράσεις θα υλοποιούνται επίσης, στους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.

Τα Απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πλαισιώνουν ιστορικά αυτές τις διαδρομές, που θα έχουν διάρκεια τριών, πέντε ή επτά ημερών.

Το εν λόγω πρόγραμμα συμπληρώνουν μια σειρά δράσεις με επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, τη Φύση και τη Γαστρονομία”.

Εκταμίευση 245.910,05 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 22 Mar 2021 11:04 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 245.910,05 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Αιτήσεις δέχεται η Π.Ε. Αργολίδας για μίσθωση μηχανημάτων προς χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Posted: 22 Mar 2021 11:03 AM PDT

Μέχρι και τις 20 του ερχόμενου Απριλίου θα πρέπει οι κάτοχοι ιδιωτικών μηχανημάτων και οχημάτων στην Π.Ε. Αργολίδας να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των μηχανημάτων / οχημάτων τους από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας σε έκτακτες ανάγκες που τυχόν προκύψουν μέσα στο 2021.

Την σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Αργολίδας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ζητήματα του ΕΚΑΒ στη συνάντηση του εντεταλμένου για θέματα υγείας περιφερειακού συμβούλου με εκπροσώπους του παραρτήματος Αρκαδίας

Posted: 22 Mar 2021 11:01 AM PDT

Τα προβλήματα και οι ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν το θέμα της συνάντησης που ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, εντεταλμένος για θέματα Υγείας, είχε με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, από τους εκπροσώπους του Κέντρου -και συγκεκριμένα τον διευθυντή του παραρτήματος Σταμάτη Μπακόπουλο, τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Τρίπολης Νίκο Λεζέ, τον αναπληρωτή υπεύθυνο Σωτήρη Δουμάζο και τον διευθυντή του Αγγελο Τσαντίκ- επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη στελέχωσης με διασώστες των Κέντρων Υγείας, τόσο στην Αρκαδία όσο και στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, υποδείχθηκε η δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ σε διάφορες περιοχές, όπως η Γορτυνία (Αρκαδία), η Ερμιονίδα (Αργολίδα) και η Λογγά (Μεσσηνία).

Από τα σοβαρά ζητήματα στα οποία έγινε αναφορά κατά τη συνάντηση ήταν η ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με προσωπικό αλλά και η αύξηση / ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, καθώς πολλά από αυτά -όπως τονίστηκε- είναι παλιά και χρήζουν συχνών επισκευών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης προς το ΕΚΑΒ από τα Κέντρα Υγείας προκειμένου να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και συντονισμός των κινήσεων των ασθενοφόρων για την διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία.

Ενα ακόμα ζήτημα που τέθηκε  εκ μέρους των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ Αρκαδίας ήταν η αλλαγή κτηρίου για την κεντρική υπηρεσία του Κέντρου στην Τρίπολη, όπως επίσης και η εγκατάσταση ενιαίου συστήματος ενδοεπικοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην άμεση διακομιδή των ασθενών -η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την περαιτέρω έκβαση της υγείας τους- επισημαίνοντας παράλληλα πως η περιφερειακή Αρχή του Π. Νίκα, έχει δώσει μεγάλη σημασία στα θέματα Υγείας και κάθε αίτημά τους θα μεταφερθεί και θα γίνει προσπάθεια να δρομολογηθεί η υλοποίησή του, ενώ ζήτησε να υπάρξει και γραπτή αναφορά με τα ζητήματα που τέθηκαν.

1.296 δωρεάν εξετάσεις στον Δήμο Σικυωνίων από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 22 Mar 2021 10:59 AM PDT

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το δίμηνο πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού ελέγχου κατά του καρκίνου στον Δήμο Σικυωνίων, το οποίο υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας όλων των εμπλεκομένων, στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκαν, από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, 730 μαστογραφίες και 566 τέστ Παπ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στον Δήμο Βέλου – Βόχας και σύμφωνα και με την θέληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα επεκταθεί σε όλη την Περιφέρεια.

Ιδιαίτερα σημαντική στην όλη προσπάθεια ήταν και η συμβολή του Δήμου Σικυωνίων, καθώς και της Μητρόπολης Κορίνθου.

“Η πρόληψη είναι σημαντική για την μετέπειτα πλήρη θεραπεία του καρκίνου του μαστού ή του τραχήλου της μήτρας και για τον λόγο αυτό κάθε γυναίκα πάνω από 25 χρόνων θα πρέπει να κάνει τέστ Παπ και οι γυναίκες πάνω από 40 χρόνων μαστογραφία” δήλωσε ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς και πρόσθεσε:

“Το ΕΙΟ παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχων σε όποια γυναίκα το επιθυμεί, ενώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην πρόληψη και θα συνεχίσει να το πράττει, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής”.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου.

Ετήσια ασφαλιστική κάλυψη των υπηρεσιακών οχημάτων της ΠΕ Κορινθίας

Posted: 22 Mar 2021 04:32 AM PDT

30 χρόνια ζωντανεύοντας την ύπαιθρο

Posted: 22 Mar 2021 02:40 AM PDT

     

Ο Μάρτιος 2021 σηματοδοτεί 30 χρόνια από την έναρξη της Kοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη παρουσία από το 1991.

Στηρίζουμε δυναμικά με όραμα και στρατηγική την Ύπαιθρο, από την Ορεινή μέχρι την Νησιωτική Ελλάδα μέσα από 30 χρόνια εφαρμογής της φιλοσοφίας τοπικής ανάπτυξης LEADER.

Οι Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) εμψυχώνουν και ενισχύουν τον κάτοικο, αγρότη, πολίτη. Οι ΟΤΔ σχεδιάζουν και υλοποιούν Τοπική Ανάπτυξη βασισμένη στις ανάγκες των περιοχών τους, αναδεικνύοντας την τοπική ταυτότητα, την καινοτομία, τη συνεργασία την εταιρική σχέση την απασχολησιμότητα και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των κατοίκων της υπαίθρου.

Σήμερα η ύπαιθρος της Ελλάδας ενδυναμώνεται σταδιακά και γίνεται πιο ανθεκτική στις προκλήσεις μέσω της “Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων” (CLLD/LEADER) με επενδύσεις στην τοπική επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής άνω των 400 εκ. ευρώ από τα Εθνικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 22-03-2021

Posted: 22 Mar 2021 02:34 AM PDT

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 22-03-2021

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here