30/5:ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την «επιστροφή στην ανάπτυξη» και την «κανονικότητα».

Για τους βιομήχανους ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και για τους εργαζόμενους όλο και λιγότερα δικαιώματα. Απλήρωτη δουλειά, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με τους εξευτελιστικούς μισθούς  των 580 και 511 ευρώ, αυτό τον άθλιο διαχωρισμό με βάση την ηλικία, με το φόβο  της ανεργίας και εργασιακές σχέσεις  λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες  της εργοδοσίας.

Παράλληλα νέα μέτρα ετοιμάζονται. Τα προαπαιτούμενα της 4ης “αξιολόγησης”, δεν αποτελούν παρά μια νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων που θα προστεθούν σε όσα ισχύουν σήμερα και επιδεινώνουν τη ζωή μας.

Κανένας εφησυχασμός. Μαζική συμμετοχή!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κρίσιμο ζήτημα είναι η απεργία στις 30 Μάη να εκφράσει την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.  Να καταδικαστεί η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική της συρρίκνωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που “ματώνουν” τους εργάτες.

Να σηκώσουμε τη σημαία των δικών μας αναγκών. Των διεκδικήσεων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Να κάνουμε ένα ακόμα βήμα εμπρός στην κοινή δράση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Μετά από Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Τρίπολης αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην απεργία της 30 Μάη 2018 με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στις 30 Μάη, στην Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού στις 10:00πμ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751€.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 – 10:30πμ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here