31/1: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Άστρους αποφάσισε η “Επιτροπή Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας” – ΟΑΣΠΠ (video & photos)

0

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο Άστρους, η προγραμματισμένη ενημερωτική συγκέντρωση αγροτών ,από την   Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Η Επιτροπή Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας, ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, στην συνέχεια ακολούθησε  ενημέρωση από τον Γ.Γ της ΟΑΣΠΠ κ. Βασίλη Βουρλίτη.  Ακολούθησε συζήτηση και αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά οχήματα τους την  Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 10 το πρωί ,στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Ανακοίνωση

Επιτροπή Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας, «Όλες και Όλοι την Τετάρτη 31 στην κεντρική πλατεία Άστρους. Μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος, μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ). Αποφασίστηκε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά οχήματα την Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Η ανάγκη της επιβίωσης μας βγάζει στο δρόμο. Παλεύουμε και διεκδικούμε: * Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από ακαρπία και καταστροφή από φυσικά φαινόμενα και νόσους  στην ελαιοκαλλιέργεια, στα εσπεριδοειδή, στην αμπελοκαλλιέργεια, στην μηλοκαλλιέργεια, στην καστανοκαλλιέργεια και σε άλλες καλλιέργειες που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).

* Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς στους καλλιεργητές σταφίδας, επιτραπέζιων σταφυλιών, αμπελοκαλλιέργειας για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον περονόσπορο, άλλες ασθένειες και καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, καύσωνα κλπ).

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

* Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

* Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

* Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

* Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

* Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.

* Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ