6 σκληρές αλήθειες για την παραγωγικότητα.

0

Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να αναβάλλουν. Ο κόσμος παλεύει με την τακτική διστακτικότητα από τους αρχαίους πολιτισμούς. Είναι εύκολο να κάνεις σχέδια και να σημειώνεις ημερομηνίες στο ημερολόγιο σου, αλλά σχεδόν αναμφίβολα κάποιες προθεσμίες θα περάσουν χωρίς να έχουν γίνει οι υποχρεώσεις.

Ο καθένας μας, πασχίζει να γίνεται καλύτερος μέρα με την μέρα. Αλλά η επώδυνη αλήθεια είναι πως αν δεν είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου 100% δεν μετράει τίποτα άλλο. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τα εβδομαδιαία πλάνα δεν θα σε βοηθήσουν αν δεν μπορείς να προσηλωθείς.

Οι άνθρωποι έχουν τις διανοητικές ικανότητες να κάνουν φιλόδοξα σχέδια, αλλά σπάνια περνάνε στην πράξη. Είναι ευκολότερο να προγραμματίζεις από το να εφαρμόζεις. Κανένα σεμινάριο, βιβλίο ή καθοδήγηση γενικά, θα σε βοηθήσει αν δεν αφιερώσεις χρόνο προσηλωμένος.

Μπερδεμένος. χαμένος και αβέβαιος; Δεν είσαι μόνος. Είσαι υπό πίεση για να ολοκληρώσεις το έργο σου; Πολλοί έχουν τα ίδια προβλήματα. Μερικές φορές χάνεις τον έλεγχο. Σε πολλές περιπτώσεις νιώθεις απογοητευμένος λόγω της απραξίας σου.

Οι πράξεις σου σε καθορίζουν όχι οι σκέψεις σου.

“Η δράση είναι το θεμελιώδες κλειδί για κάθε επιτυχία.” Πάμπλο Πικάσο

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου, στο να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις ή να βελτιώσεις. Το να φαντάζεσαι έναν καλύτερο κόσμο δεν θα σε βοηθήσει να κάνεις πρόοδο. Μέχρι να ξεκινήσεις να πράττεις δεν κάνεις τίποτα.

Οι καλές προθέσεις είναι θετικές, αλλά δεν έχουν καμία αξία αν δεν αναλάβεις δράση. Η δράση γεννά αποτελέσματα, τα οποία είναι αυτό που εσύ θέλεις, όχι ιδέες. Κρίνεσαι για αυτό που παράγεις, όχι για τις σκέψεις σου. Θα ανταμειφθείς αν δραστηριοποιηθείς πραγματικά για να εκπληρώσεις τους στόχους σου.

prod5

Κάθε αρχή και δύσκολη!

“Το να σκεφτείς είναι εύκολο. Το να πράξεις είναι δύσκολο. Το να πράξει κάποιος όπως σκέφτεται είναι το δυσκολότερο.” Johann Wolfang Von Goeth

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους περισσότερους από εμάς είναι απλά να ξεκινήσουμε. Το να πάρουμε αυτήν τη σημαντική απόφαση του πρώτου βήματος. Ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία, είναι να χτίσεις την νοοτροπία, του να πιέζεις τον εαυτό σου να λάβει την σημαντική απόφαση να ξεκινήσει.

Έχεις όλα τα μέσα να αφήσεις το στίγμα σου στον κόσμο εάν ξεπεράσεις τους λόγους για τους οποίους αναβάλεις έργα. Μην κοιτάς υπερβολικά μακριά στο μέλλον. Χρησιμοποίησε αυτό που έχεις τώρα και γίνε μάρτυρας της προόδου.

Δεν θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις τα πάντα

“Η επιτυχία απαιτεί την μοναδικότητα του σκοπού.” Vince Lombardi

Κάνε ένα πράγμα και σωστά, όχι τρία άσχημα! Θέλουμε να τα πάμε καλά στη δουλειά μας. Και να αξιοποιούμε τις ικανότητες μας. Είναι απίστευτο το τι ρισκάρουμε και κάνουμε για την πρόοδο. Αλλά μερικές φορές δεν έχεις τίποτα για να το αποδείξεις. Το τι επιλέγεις να κάνεις μπορεί να είναι καλή αξιοποίηση του χρόνου σου, αλλά πιθανότατα δεν θα δείξει απτά αποτελέσματα.

Δεν θα καταφέρεις να κάνεις τα πάντα αυτήν την εβδομάδα ή αυτόν τον μήνα. Και αυτό είναι εντάξει, όσο είσαι επίμονος και μένεις στην διαδικασία. Μερικές φορές οι προτεραιότητες αλλάζουν. Είναι μέρος του ταξιδιού. Είναι καλύτερο να ξεκαθαρίζεις τι θέλεις να κάνεις παρά να συνδυάζεις πολλαπλά έργα.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από την σημασία ενός έργου, πρότζεκτ ή εργασίας και να γίνεσαι υπερβολικά επίμονος ώστε να το παραδώσεις ή να εντυπωσιάσεις. Αλλά πάντα είναι σημαντικό να κάνεις ένα διάλλειμα και να αναρωτηθείς: Τι ρισκάρω ή παίρνω δεδομένο; Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά και να επιτύχω το ίδιο αποτέλεσμα; Τελικά είναι αυτό η καλύτερη χρήση του χρόνου μου;

prod6

Οι περισπασμοί είναι εχθρός!

“Εάν έχεις περισπασμούς εξωτερικά, καταλήγεις σε μια κατάσταση με εσωτερικούς περισπασμούς“ Tim Feriss

Η αυξανόμενη απαίτηση για τον χρόνο μας, ξεπερνάει τις αντοχές μας, στερεύοντας την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φέρουμε στην επιφάνεια τις πλήρεις ικανότητες και δυνατότητες μας.

Είμαστε σε εκτεθειμένοι σε μια ανεπανάληπτη ροή πληροφοριών και αιτημάτων από ποτέ. Και νιώθουμε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε και να απαντάμε μέρα-νύχτα. Το να είσαι επιλεκτικός και το να κάνεις λιγότερα είναι το κλειδί για την παραγωγικότητα. Αποδίδει να επικεντρωθείς στα λίγα και σημαντικά και να αγνοήσεις τα υπόλοιπα.

“Το ίντερνετ είναι ένα σύστημα που διακόπτει και αποσπά, μια μηχανή που διαιρεί την προσοχή μας”, γράφει ο Nicholas Carr στο βιβλίο του “The Shallows: τι κάνει το ίντερνετ στους εγκεφάλους μας”, “Οικοθελώς συναινούμε στην απώλεια της συγκέντρωσης μας, την διαίρεση της προσοχής μας και τον κατακερματισμό των σκέψεων μας, με αντάλλαγμα των πλούτο των συναρπαστικών πληροφοριών που λαμβάνουμε”.

Δεν υπάρχει η κατάλληλη ώρα!

“Μην περιμένεις, δεν θα έρθει ποτέ η κατάλληλη στιγμή. Ξεκίνα εκεί που στέκεσαι και δούλεψε με τα εργαλεία που έχεις και  τα καλύτερα εργαλεία θα έρθουν καθώς προχωράς.” Napoleon Hill

Σταμάτα να αναζητάς την τέλεια στιγμή για να ξεκινήσεις την εργασία σου. Η καλύτερη ώρα είναι τώρα, παρόλο που ίσως έπεισες τον εαυτό σου ότι δεν είναι για διάφορους λόγους.

Γιατί όταν έρθει το αύριο, απλά θα βρεις μια νέα δικαιολογία. Απλά ξεκίνα. Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου απορρίπτοντας τους ασαφείς. Τι ακριβώς θες να επιτύχεις; Τι χρειάζεται να κάνεις; Ποια είναι τα βήματα; Είναι τα ερώτημα που πρέπει να υποβάλλεις στον εαυτό σου;

prod7

Μερικές φορές το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι τίποτα.

“Αναλογίσου τι κάνεις σε μια μέρα. Ίσως να μην έχεις αντιληφτεί πόσο χρονοβόρες είναι απλές δραστηριότητες σου.” Vivek Naik

Η ζωή είναι μια πρόκληση.  Συχνά είναι αναπόφευκτο να νιώθεις πως ζει μια διαρκής μάχη με το ρολόι, προγραμματίζοντας εργασίες ώστε να καταφέρεις να τις ολοκληρώσεις σύμφωνα με τις προθεσμίες. Και όταν αφιερώνεις χρόνο στην χαλάρωση νιώθεις ένοχος. Αλλά δεν χρειάζεται.

Για να έχεις μεγάλη παραγωγικότητα σου επιτάσσουν να κάνεις περισσότερα. Αλλά τα περισσότερα είναι δύσκολο να τα πετύχεις. Πολλοί από εμάς δεν μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα, και αγχώνονται ακόμα περισσότερο.

Το να μην κάνεις τίποτα ανανεώνει το μυαλό σου. Ένα διάλειμμα από την πνευματική εργασία είναι πολύ βοηθητικό. Οι μικρές αποσπάσεις βελτιώνουν την συγκέντρωση σύμφωνα με έρευνες. Ένα διάλειμμα σου επιτρέπει να επιστρέψεις στην δουλειά σου με ανανεωμένη ενέργεια και αίσθημα του σκοπού.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς ένοχα όταν δεν κάνεις τίποτα, αναλογίσου πόσο θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Μετάφραση: Νίκος Γιώτης από medium

.o-klooun.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ