City Innovation Talks: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και καλές πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση

0
Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο City Innovation Talks, εργαστήριο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις πόλεις.
Ερώτημα : O Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συμμετείχε? Αν   ΝΑΙ   τι απεκόμισε και τι προβολή έχει η Δράση στον ΔΗΜΟ μας? Αν ΟΧΙ γιατί ΟΧΙ ?

περισσότερα εδώ

Στο City Innovation Talks, συμμετείχαν συνολικά πάνω από 300 συμμετέχοντες, οι οποίοι αποτελούνταν από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νεοφυείς επιχειρήσεις, νέοι, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενος που ήθελε να ενημερωθεί για τα νέα δεδομένα και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των Δήμων και των πόλεων.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την εταιρεία καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας Crowdpolicy.

Δείτε Περισσότερα

Στόχος του City Innovation talks είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών δήμων της χώρας μας και η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.

Στο Εργαστήριο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχοι και στελέχη Δήμων, οι οποίοι μίλησαν για την σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν ο κάθε ένας τοπικά, και το ψηφιακό μέλλον του σύγχρονου δήμου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Την έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder, CTO/CIO της Crowdpolicy, ο οποίος μίλησε για τις ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές της εταιρείας, τις συνεργασίες αλλά και το ταξίδι της καινοτομίας και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μέσα από τους τρεις πυλώνες δραστηριότητας της Crowdpolicy, το Govtech, Fintech και Open Innovation.

Μπορείτε να πατήσετε πάνω σε κάθε φωτογραφία / βίντεο για να δείτε τη σχετική εισήγηση σε βίντεο.

Όλα τα video στο YouTube

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, έκανε σύντομη παρέμβαση και μίλησε για την ψηφιακή πρωτοβουλία καινοτομίας Antivirus Crowdhackathon, η οποία διοργανώθηκε με την επιχειρησιακή και τεχνολογική υποστήριξη της Crowdpolicy.

Το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας για την αντιμετώπιση των προσκλήσεων και της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Επισήμανε την σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, μίλησε για την συμμετοχή της πρωτοβουλίας στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Καινοτομίας EUvsVirus και τέλος σημείωσε ότι ο μαραθώνιος καινοτομίας θα συνεχιστεί και με τον τρίτο κύκλο, με ένα και μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας και την δημιουργία ενός ψηφιακού δικτύου καινοτομίας στην χώρα μας.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και επισήμανε την σημασία των δράσεων και των εφαρμογών καινοτομίας για την εξέλιξη και την εισαγωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν έκαναν σύντομη παρέμβαση και μίλησαν για καλές πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που εφαρμόζουν στις πόλεις τους. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν προέρχονται από την Αττική, την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Η κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, μίλησε για τις εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που διαθέτει ο Δήμος, για την συμμετοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου — Ταύρου, με σύντομη παρέμβαση μίλησε για την αναγκαιότητα της ψηφιακής διακυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισήμανε τις προκλησεις για την ψηφιακή αναβάθμιση και ανέφερε επιγραμματικά τις ψηφιακές πλατφόρμες του Δήμου, όπως επίσης και την υπηρεσία Social Wifi και WiFi4EU του Δήμου που υλοποιείται από την Crowdpolicy, με συνολικούς καταγεγραμμένους πάνω από 11.000 χρήστες από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Ο κ. Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς, επισήμανε στη συνέχεια ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί με νέες εφαρμογές ψηφιακού περιεχομένου να ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλη την χώρα. Ο Δήμος Αγιάς προχώρησε χθες στην αναβάθμιση της νέα διαδικτυακής πύλης του Δήμου η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://www.dimosagias.gr/.

Ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, μίλησε για τις καλές πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την σημασία του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Λευτέρης Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, μίλησε για τη νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Πάτμου και για την σημασία της ψηφιακής αναβάθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης για την προώθηση της τοπικής οικονομίας αλλά και την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής πολιτών και επισκεπτών του νησιού.

Ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου, επισήμανε την σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν αλλά και για την νέα σημασία του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους.

Ο κ. Θανάσης Ζεκεντές, Δήμαρχος Λοκρών, μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία με την Crowdpolicy για το WIFI4EU, αλλά και για το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο και πόσο αυτή η λύση μπορεί να βοηθήσει στην τοπική ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία της πόλης.

Ο κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, μίλησε για την συνεργασία με την Crowdpolicy, τις νέες δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση και την σημασία της προώθησης σύγχρονών λύσεων και υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου.

Ο κ. Νικήτας Γρύλλης, Αντιδήμαρχος Δήμου Σύμης, μίλησε για την σημασία των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ψηφιακών λύσεων για την δημιουργία της έξυπνης πόλης.

Ο κ. Στρατής Ζαφείρης, Αντιδήμαρχος Δήμου Δυτικής Λέσβου, επισήμανε ότι ο Δήμος αποτελείται από περιοχές που ανήκουν στη συμφωνία Natura 2020, περιοχές δηλαδή που διαθέτουν οικολογικά προστατευμένα οικοσυστήματα, αλλά επίσης ανέφερε την ανάδειξη του Δήμου μέσα από την συνεργασία με την Crowdpolicy και το νέο διαδικτυακό Portal του Δήμου.


Δήλωσε Συμμετοχή

Στη συνέχεια στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πραγματοποίησαν σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και τάσεις για τις έξυπνες πόλεις και τις ψηφιακές συναλλαγές.


Πιο συγκεκριμένα:

Ο κ. Δημήτρης Πανόπουλος, Αναλυτής Δεδομένων της Αγοράς Εργασίας, Τμήμα Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησε για Data Driven Policy Design και το μέλλον της εργασίας όπως επίσης και για το Rebrain Greece, ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται σε συνεργασία με την Crowdpolicy, με στοχο τον μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Μαρίνος Ξυναριανός, Chief Digital Officer, FintelioX Director της Crowdpolicy μίλησε για την Χρηματοοικονομική τεχνολογία (fintech) και την προώθηση των ψηφιακών υπηρεσιών στις πόλεις μας.

Η κ. Κυριακή Κυρίτση, Υπεύθυνη έργου “Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης” / Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μίλησε για την συνεργασία με την Crowdpolicy για την υποστήριξη και την υλοποίηση του έργου, που έχει ώς στόχο την καταγραφή και την παρακολούθηση των δεικτών του άπορου πληθυσμού και τις μελλοντικές υλοποιήσιμες σχετικές δράσεις για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της φτώχειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here