Foufas Bros SA, χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ελαιολάδου

0

Διαρκής ανάπτυξη και επενδύσεις της επιχείρησης από τα Δολιανά που χτίζει ένα εμπορικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο

Από το 1960, όταν  ο Ηλ. Οθ. Φούφας ιδρύει  στα Δολιανά Κυνουρίας, στις ηλιόλουστες ακτές του Αργολικού κόλπου, μια μικρή εταιρεία συσκευασίας και τυποποίησης ελαιολάδου, έχουν περάσει 60 χρόνια. Η μικρή επιχείρηση αναπτύχθηκε με σκληρή εργασία τόσο του Ηλία όσο και των γιων του Γιώργου και Όθωνα Φούφα, που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση από το 1985. Από εκείνη τη χρονιά οι γιοί του Ηλ. Φούφα, Γιώργος και Όθωνας, μπαίνουν στην επιχείρηση και ξεκινά η δεύτερη φάση της ανάπτυξής της. Με συνεχείς επενδύσεις, εκ των οποίων δύο κύριες το 1987 και το 1990, η εταιρεία αποκτά στην αρχή μια πανελλαδική εμβέλεια και εν συνεχεία επεκτείνεται στις αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της και συμπεριλαμβάνει σε αυτά μια μεγάλη ποικιλία σπορέλαιων.

Σήμερα η επιχείρηση κατέχει δεσπόζουσα θέση στον κλάδο της αλλά και μία από τις πλέον σημαντικές θέσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων της χώρας. Αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας της  New Times, σύμφωνα με τα οποία η επιχείρηση Φούφα Αφοί ΑΕ συγκαταλέγεται στις πρώτες 93 θέσεις της λίστας των πιο κερδοφόρων βιομηχανιών τροφίμων της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της  New Times η οποία θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της εξωστρέφειας Export Leaders  στις 9 Απριλίου 2020 στο King George Hotel Athens, η εταιρεία Φούφα Αφοί αύξησε την κερδοφορία της από 998 χιλιάδες ευρώ το 2017 σε 1,23 εκατ. ευρώ το 2018. Ο τζίρος της επιχείρησης διαμορφώθηκε περίπου στα 9 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση η οποία σήμερα διευθύνεται από τον κ. Όθωνα Φούφα βελτίωσε περαιτέρω την κεφαλαιουχική της δομή αφού αύξησε κατά 15% τα ίδια κεφάλαιά της στα 6,6 εκατ. ευρώ ενώ μείωσε τις υποχρεώσεις της κατά 36% στις 898 χιλ ευρώ. Μία σχέση άκρως θετική για την ομαλή της λειτουργία.

Who is Who

Από το 1960 μέχρι σήμερα, η ελαιουργική μονάδα των Αφών Η. Φούφα Α.Ε. έχει ξεχωρίσει για την υποδειγματική παραγωγή και άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μέσα σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 3.000 τμ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται μια πλήρης αυτοματοποιημένη μονάδα ραφιναρίσματος για το ραφινάρισμα του ελαιολάδου και των σπορέλαιων για την παραγωγή προϊόντων διαφόρων ποιοτήτων.

Tέσσερα υπερσύγχρονα συστήματα γεμίσματος δοχείων και φιαλών κάθε είδους χωρητικότητας από 250 ml έως 5ltr για υψηλή παραγωγική δυνατότητα.

Ένα πλήρως εξοπλισμένο χημείο που βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που παράγονται καθημερινά. Παράλληλα η εταιρεία έχει τη δυνατότητα εξειδικευμένων ποιοτικών ελέγχων σε μόνιμα συνεργαζόμενο εργαστήριο χημικών αναλύσεων.

Η μηχανογράφηση των διοικητικών και των γραμματειακών υπηρεσιών επιτρέπει στην εταιρεία την ταχεία και ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών και προμηθευτών.

Παραγωγή. Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ανέρχεται στη συσκευασία και τυποποίηση στους 80 τόνους ανά 8ωρο και στο ραφινάρισμα των ελαίων στους 7 τόνους ανά 8ωρο.

Ανθρώπινο δυναμικό. Η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης επιτυγχάνεται από τους ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρησή μας όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι ανέρχονται στους δεκαπέντε εργαζόμενους σε μόνιμες θέσεις ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο ο αριθμός του ανθρωπίνου δυναμικού αυξάνεται καθώς η παραγωγική ζήτηση είναι μεγάλη.

Δίκτυο διανομής. Η διανομή των προϊόντων της ΑΦΟΙ ΦΟΥΦΑ Α.Ε. στην ελληνική αγορά γίνεται καθημερινά με ίδιο δίκτυο διανομής που περιλαμβάνει ιδιόκτητο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων. Το δίκτυο διανομής εξυπηρετεί πάνω από 750 σημεία πώλησης. ‘Όσον αφορά το εξωτερικό έχει αναπτυχθεί δίκτυο διανομής μέσω συνεργασίας με μεταφορικές εταιρίες.

newtimes.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here